Superglad en glanzend haar in 5 stappen

23 JANUARI 2014 | Steile en gladde haren zijn nog steeds een trend en geven elk lang of halflang kapsel een stijlvolle touch. Maar hoe krijg je nu jouw kapsel zo glad en soepel dat er geen enkele slag of krul in zit? Hier zijn 5 stappen om jou op weg te helpen.

 

gladhaar

Stap 1: je haren wassen

Gebruik een speciale shampoo om het kroezen en krullen van het haar tegen te gaan.

Tip: De Smooth lock-lijn van Redken (bij de kapper) bestaat uit shampoos, conditioners en serums die speciaal ontwikkeld werden om de haren makkelijk glad te maken en te houden.

Stap 2: gebruik een stylingproduct

Droog jouw haren zachtjes met een handdoek (niet hard droogwrijven maar eerder deppen)  en kam het voorzichtig door. Breng daarna wat gladmakende stylingmousse of -spray op de haren aan. Dat mag vanaf de haaraanzet tot de puntjes (wel niet te veel gebruiken, anders gaan jouw haren ‘doorwegen’).

Stap 3: föhn je haren

Föhn je haren droog met een grote, ronde borstel en droog droog lok per lok. Begin bij de haarwortel en trek de borstel langzaam en strak naar beneden. Gebruik het smalle opzetstuk van de haardroger om gericht te drogen.

Tip: investeer in een goede haardroger. De Pro Airs van Remington zijn echte ‘season proof’ haardrogers waarmee je jouw kapsel perfect glad kunt krijgen. Deze föhns zorgen bovendien voor ‘ionische conditionering’ waardoor jouw haren beschermd zijn tegen elk weertype. Gedaan met die pluizige lokken zodra het regent.

Remington D5210 Product

 

Stap 4: aan de slag met de stijltang

Zijn de haren goed droog geblazen dan kun je met de stijltang aan de slag. Verstuif eerst wat hitte-beschermende spray op de haren. Neem een lok haar die niet te dik is en werk langzaam naar beneden.

Tip: een stijltang gebruik je steeds op droog haar, tenzij je een aangepast toestel hebt. De ST 289E iPor 230 ionic ultimate van Babyliss  (79,90 euro) kun je gebruiken op zowel droog als nat haar. ST289E_Product_MR (Copy)

 

 

Stap 5: werk af met een haarlak

Verstuif wat haarlak om jouw kapsel langer glad en glanzend te houden. Spray over het gehele kapsel, op zo’n 20 à 25 centimeter afstand.

Tip: Wrijf wat gladmakende crème Smooth Tune van Matrix (15,90 euro – bij de kapper) in de haren als het stylen of föhnen te lang duurt. Afwerken kan met de  Smooth Shield van Matrix (15,90 euro ) een antivochtigheidspray die de haren kroesvrij houden, ook bij vochtig weer.

Design_Pulse_DuoSmooth

 

Nina Tack

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier