Je haar minder wassen? 8 tips om komaf te maken met vet haar

Heb je snel last van vet haar? Of wil je gewoon af en toe eens een wasbeurt overslaan? Hou rekening met onderstaande tips en je moet je haar véél minder wassen!

1/ Stap voor stap

Wil je graag jouw haar minder wassen? Perfect mogelijk, maar je zal wel wat geduld moeten uitoefenen. Was jij je haar elke dag? Begin dan door je haar een dag wél en een dag niet te wassen. Bouw zo af en stel de wasbeurt telkens een extra dag uit. Een dag niet wassen, twee dagen niet wassen, drie dagen niet wassen, … Je haar wordt het nieuwe patroon gewoon en je zal je lokken snel veel minder moeten wassen.

Ga je enkele keren per week sporten? Probeer het dan zo te regelen dat je enkel op die dagen je haar wast.

2/ Let op met je producten

via GIPHY

Bepaalde haarproducten kunnen je haar snel vettig maken, wees daarom karig met oliën en serums. Breng je conditioner enkel aan op de lengtes van je haar, en niet op je kruin.

3/ Gebruik geen té heet water

Té warm water stimuleert de talgproductie. Probeer daarom altijd je haar te spoelen met lauw of zelfs koud water.

4/ Droogshampoo to the rescue!

Droogshampoo is ideaal om je wasbeurt met één dagje uit te stellen. Het is natuurlijk geen wondermiddel dat je meerdere keren na elkaar kan gebruiken, maar voor een snelle fix is droogshampoo ideaal. Geen droogshampoo in huis? Probeer dan eens met talkpoeder.

5/ Niet te lang drogen

via GIPHY

Droog je haar niet langer dan eigenlijk nodig is. Als je je haar te lang droogt, stimuleer je de talgproductie.

6/ Was enkel je voorste lokken

Een tip die ik vaak zelf toepas als het snel moet gaan (en dat gebeurt natuurlijk geregeld): was enkel je pony of de voorste lokken van je kapsel. Snel eventjes onder de kraan, brushen et voila: je kapsel ziet er 10 keer beter uit.

7/ Pruts niet te veel aan je haar

Draag je jouw haar altijd los? Dan ben je snel geneigd om lokken achter je oren te steken of te prutsen met je puntjes. Veel met je handen in je haar zitten, zorgt ervoor dat je haar sneller vet wordt. Een gouden tip: doe je haar in een staartje of een vlecht.

8/ Kam je haar niet te veel

Je haar niet genoeg kammen, zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën niet verdeeld worden over je kapsel, ze blijven dan gewoon op je hoofdhuid liggen. Maar té veel kammen, stimuleert dan weer de olieproductie. Probeer dus een gezonde balans te vinden. (Nina)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier