Om nooit meer te vergeten: in deze volgorde breng je je make-up aan

We besteden allemaal graag eens wat extra tijd in de badkamer om onszelf te voorzien van een full face of makeup. Een laagje foundation, glinsterende ooglook en felle lippen. Soms moet het gewoon kunnen. Maar in welke volgorde brengen we al die make-up nu eigenlijk het best aan?

Dat we niet eerst onze lippen moeten stiften en daarna een foundation moeten aanbrengen, weten we allemaal wel. Maar waar beginnen we dan wel mee?

Stap 1: Primer

Een belangrijke eerste stap die veel mensen vaak overslaan, is primer gebruiken. Primer zorgt ervoor dat je make-up veel langer en beter blijft zitten.

Stap 2: Foundation

Laat de primer even intrekken en breng dan je favoriete foundation aan. Vergeet je nek en oren niet van een laagje te voorzien en smeer alles egaal uit. Zo voorkom je vlekken.

Stap 3: Concealer

Breng concealer aan op eventuele puistjes en op de donkere kringen onder je ogen. Breng de concealer onder je ogen aan in een driekhoek en niet alleen net onder je ogen. Zo zie je er meteen een pak frisser uit.

Stap 4: Bronzer/Blush/Highlighter

Breng bronzer aan net onder je jukbeenderen om je gezicht wat meer vorm te geven of jezelf te voorzien van een sunkissed kleurtje. De blush breng je aan net boven de bronzer. En dus niet alleen op de appels van je wangen. Als laatste breng je highlighter aan op en net boven je jukbeenderen. Blend alles mooi uit.

Stap 5: Wenkbrauwen

Geef je wenkbrauwen wat meer vorm met een crème of potlood en fixeer ze daarna met een transparante gel.

Stap 6: Oogmake-up

Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.

Stap 7: Poeder

Gebruik een grote kwast en een transparante poeder – geen gekleurde poeder – om je gezicht te fixeren. Ga over je hele gezicht en vergeet de T-zone niet. Die wordt het snelst wat vetter. Je kan hierna nog een settingspray gebruiken om helemaal zeker te zijn dat je make-up de hele dag blijft zitten.

Stap 8: Lippen

De stap die de look helemaal afmaakt: lipstick. Gebruik eerst een lippotlood (in dezelfde kleur als je lipstick, we willen geen lijntjes zien!) en omlijn je lippen. Vergeet ze daarna ook niet in te kleuren met het potlood. Zo blijft de kleur de hele dag op je lippen zitten, zelfs als je lipstick wat vervaagd is. Breng daarna de lipstick aan.

Gebruik je een felle kleur? Dan is het handig om een lippenseel te gebruiken. Zo kan je preciezer werken.

 

Foto’s: iStock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier