Waarom vrouwen hun gezicht moeten scheren (of net niet?)

Moeten vrouwen nu ook hun gezicht scheren, net als de mannen? Immers, volgens sommige beautykenners zou de huid van mannen trager verouderen dan die van vrouwen vooral omdat mannen zich dagelijks scheren. Anderen beweren dan weer dat je als vrouw beter niet naar het scheermesje grijpt. Hoe zit het nu precies?

Waarom het goed zou zijn

Tijdens het scheren van je gezicht verwijder je niet alleen ongewenste haren, maar ook dode huidcellen. En omdat mannen dit bijna dagelijks of wekelijks doen, lijkt het ook alsof ze regelmatig een een soort microdermabrasie (intense peeling) ondergaan. De huid zou hierdoor in betere conditie blijven, een egale kleur hebben en verzorgingsproducten kunnen beter hun werk doen omdat ze efficiënter door de huid opgenomen worden.

Omdat met het scheren bovendien het bovenste huidlaagje licht beschadigd wordt, zal de huid meer collageen produceren, wat dan weer goed is om rimpels te vermijden. En behalve een jongere look, blijft ook make-up beter zitten op een geschoren velletje.

Van Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor is geweten dat ze regelmatig hun gezicht een goede scheerbeurt gaven, in Japan behoort het scheren al jaren de dagelijkse vrouwelijke beautyroutine, en ook hier grijpen meer en meer dames en meisjes naar het scheermesje.

Het fabeltje

Ben je nu al van plan om straks de scheercrème van je man te stelen om je gezicht te scheren maar vrees je dat je hierdoor een dikkere gezichtsbeharing en zelfs stoppeltjes zult krijgen? Onterecht: dat haren door het scheren dikker, donkerder en veelvuldiger terug groeien, is een fabeltje.

Waarom het niet goed zou zijn

Omwille van de mogelijke ingroeiende haartjes en huidirritatie, vooral gevoelige huidjes kunnen na een scheerbeurt vlekjes en wondjes vertonen. En niet vergeten: deze wondjes kunnen na verloop van tijd en bij een slechte verzorging littekens vormen. Wil je dus echt niet.

Bovendien zou het scheren misschien niet eens de oorzaak zijn van de jonger ogende mannenhuid. De huid van de man is simpelweg helemaal anders dan de huid van een vrouw: dikker, sterker en minder vlug onderhevig aan veroudering dan een vrouwenhuid.

Wat denken jullie? Scheren ja of neen? En welke vrouwen durven te bekennen dat ze hun gezicht regelmatig scheren? Laat het ons weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier