Zo hou je dat sunkissed kleurtje langer vast

De weergoden trakteren onze deze week nog maar eens op tropische temperaturen, maar na de zomer zullen we hoe dan ook afscheid moeten nemen van die stralende zon. En ook al houden we niet meer van een diepbruine zongebrande huid, toch willen we dat ontspannen sunkissed gevoel zo lang mogelijk behouden. Al was het maar omdat onze huid tijdens de zomer best wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Neem geen (te) warme douches

Als je vervelt, komt dat omdat je huid uitdroogt. Om dat te vermijden, hou je een douche best kort en lauw. Een douchegel zonder parfum en zeep is ook aan te raden als je je sun-kissed huidje wil beschermen.

Hydrateer

Na het douchen smeer je je huid in met een vochtinbrengende crème. Smeren werkt, zo simpel is het.  Een droge en gedehydrateerde huid ziet er namelijk grauw en dus minder zomers uit.

Maar ook je huid van binnenuit hydrateren is belangrijk. Drink daarom zeker voldoende water en neem (gezonde) vochtrijke snacks mee naar je werk, zoals radijsjes of watermeloen.

Pas het menu aan

Lycopeen is een antioxidant die je huid beschermt en zonneschade herstelt. Tomaten zitten boordevol lycopeen, en zeker in combinatie met olijfolie is het een voltreffer: zo worden de stoffen beter opgenomen in je lichaam. Wij weten al wat we gaan eten deze middag: tomaat mozzarella!

Ook broccoli, wortel en kool zijn goede alternatieven. Die bevatten namelijk het antioxidant betacaroteen, wat je huid doet herstellen na een (te) lange zonsessie.

 

Las een wekelijkse scrubsessie in

Scrubben? Dat haalt toch net huidcellen weg? Klopt, maar enkel de dode huidcellen worden verwijderd. En het zijn die dode cellen die ervoor zorgen dat je mooi kleurtje doffer wordt. Een scrubsessie houdt dus je huid langer mooi. Toch moet je er niet mee overdrijven: een keer per week scrubben is meer dan voldoende.

Succes!

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier