Sara Van Wesenbeeck: “In ‘Een betaalbaar jaar’ heeft elke maand een centraal thema, zo kan je telkens een maand lang oefenen op die specifieke winstgevende gewoontes.” © bjorn comhaire

Een betaalbaar jaar dankzij onze budgetexperte Sara Van Wesenbeeck

Graag stel ik jou, met enige trots, mijn derde budgetboek voor. ‘Een betaalbaar jaar, rijker leven met het grote jaarspaarplan’ is vanaf 7 november te koop. In primeur geef ik je een voorproefje van de inhoud.

Laten we korte metten maken met het idee dat besparen moeilijk is, en sáái. Het is de rode draad in mijn nieuwste boek Een betaalbaar jaar. Met mijn jaarspaarplan zet je zonder moeite elke week 100 euro (en meer) opzij en maak ik besparen heel eenvoudig en vooral ook plezierig.

In het boek heb ik al mijn knowhow over het gezinsbudget gebundeld. Het is een lekker dik en vrolijk, duurzaam en tijdloos boek geworden. Ik deel honderden handige budgettips, beproefde budgetrecepten, verrassende weetjes en checklists. Alles per maand gegroepeerd zodat je meteen aan de slag kan.

12 winstgevende gewoontes

In Een betaalbaar jaar heeft elke maand een centraal thema. Samen vormen ze het grote jaarspaarplan. Het geeft jou de kans om telkens 30 of 31 dagen te oefenen zodat je na een jaar 12 winstgevende (geld)gewoontes rijker bent. In januari kan je aan de slag met mijn ‘quick wins’, kleine en makkelijke acties die meteen opbrengen. In februari gaan we slim shoppen zodat jij zonder moeite kan besparen op je winkelkar en andere aankopen. In maart laten we de lenteschoonmaak opbrengen en in april win je extra geld met kortingen. Mei is feestmaand: we bouwen dan budgetvriendelijke feestjes zonder in te boeten aan plezier. In juni vertel ik hoe je verplaatsingen goedkoper kunnen en in juli gaan we vrolijk op vakantie. In september help ik je met nuttige tips door de dure schoolmaand. In de maanden daarna volgen spaarzaam wonen en het huisje-boompje-beestje-budget. En in december dompelen we ons onder in luxe en overvloed, met een twist.

Rust in je agenda, huis en hoofd

In Een betaalbaar jaar vind je elke maand een aantal terugkerende thema’s. De bespaarchallenge is een leuke en makkelijke actie die geld opbrengt. In de koopjeskalender vertel ik wat je elke maand goedkoper kan kopen en hoe je miskoopjes kan vermijden. Omdat een besparing altijd verder reikt dan het geld dat ze voor jou opbrengt, deel ik in mijn boek ook tips om duurzaam te leven. En ik breng orde op zaken in je agenda, je huis en je hoofd. Zo kan jij een jaar lang rijker leven, in alle betekenissen van het woord!

‘Een betaalbaar jaar’ kost 25,99 euro en is uitgegeven bij Lannoo. Op www.mijnportemonnee.be kan je een gesigneerd exemplaar bestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier