Koksijde ontdekken met de tips van Lieselot Boens

Dat ze een beetje verliefd is op Oostduinkerke! En bij uitbreiding op heel Koksijde! Lieselot Boens is niet alleen de lieftallige correspondente van Wim Oosterlinck op Q-Music, ze is ook een uitstekend ambassadrice van haar hometown.

image3.JPG

 

Jouw favoriete plek?

Op het strand. Als ik in Koksijde ben, dan eindig ik de zomeravonden graag op het strand. In de duinen of rond de strandcabines. Als er bijna niemand meer op strand zit, gezellig rond een kampvuurtje of gewoon met een groepje vrienden en paar pintjes. Zoek je een rustig strand, dan kan ik dat in Sint-Idesbald aanraden, ter hoogte van Ster der Zee.

Jouw favoriete bar?

“Koksijde heeft leuke surfclubs, maar je kan er meer dan sporten alleen. Zowel Windekind als Sycod zijn topplaatsen om je zomerdagen te verslijten. Je hebt niet alleen een prachtig zicht op de zee (met of zonder zonsondergang), je krijgt een instant vakantiegevoel als je met je voeten in het zand een Desperados drinkt. Heer-lijk!”

Jouw favoriete restaurant?

“De Spelleplekke, zonder twijfel. Een ongelooflijk gezellig en heerlijk restaurant op het einde van de dijk in Oostduinkerke. Dimi, de chef en de eigenaar van de Spelleplekke, kan enorm goed koken en zorgt ervoor dat ik me meteen thuis voel in zijn restaurant. Hij heeft ook nog eens een uitstekende smaak voor muziek, kunst en interieur en ik ga altijd naar huis met een nieuwe levenswijsheid.  Kiezen wat je wil eten, is niet gemakkelijk. Omdat het echt allemaal lekker is. Meestal gaat het bij mij tussen gegrilde gamba’s, Thai beef salad of mosselen.”

Jouw favoriete shop?

“In Oostduinkerke-Bad heb ik in de Leopold II-laan een driehoek van lievelingswinkels. De Mira, een kledingwinkel waar ik nooit naar huis ga zonder iets mee te nemen. De Zandvoetjes, dé schoenwinkel van Oostduinkerke, waar ik verliefd word op kleine kindersandaaltjes en waar ik de vetste sneakers of botten voor mezelf kan kopen. En De Karavaan, een conceptstore met heel wat spulletjes voor in je huis, juwelen en hele mooie en originele kleren. Ik heb er onlangs een sweater gekocht met de afbeelding van een Scandivisch dorpje erop. Ik draag die trui ongelooflijk graag en ik blijf er complimenten over krijgen.”

Welke is het coolste event?

“De vrijdagavonden in de zomervakantie op het binnenplein van het Visserijmuseum. Die staan garant voor een wekelijks dorpsfeestje! (lacht) Voor mij is dat pure nostalgie. Verse gebakken pladijsjes, potjes verse garnalen om met de hand te pellen, folklore standjes met activiteiten en live-muziek op de achtergrond. Voor jong en oud, locals en toeristen. Gezelligheid troef!”
Waar en hoe geniet je van de natuur in Oostduinkerke?

“Ik woon naast het Hannecartbos in het Mariapark, tussen de duinen en heel dicht bij zee. Als ik ga joggen, maak ik graag een combinatie van die drie. Door het bos, op het strand en via de duinen terug huiswaarts.”

En waarheen moeten we met kinderen?

“Voor de kinderen is de Hoge Blekker een echte topper. De hoogste duin van de Kust is meteen ook het hoogste speelterrein van de Noordzee. (lacht) Als kind heb ik hier veel geravot en echt waar: het is heel leuk om hier te spelen.”

Waar kunnen we binnenpret beleven, letterlijk dan?

“Ik speelde als kind heel veel op het strand en verkocht er bloemetjes van crêpepapier. Dé binnenactiviteit voor mij was dan bloemen maken. Ik vind : een leuke binnenpretdag maak je zelf!  Als je langsgaat in Unex Books in Oostduinkerke, dan vind je een nieuw goed boek, spelletjes of knutselgerief voor de kindjes (crêpepapier dus!) & veel kranten en magazines. Mogelijkheden genoeg.”

Als je maar één ding kan doen…

“Ga de garnaalvissers te paard bekijken! Only in Oa Dee Kay! (lacht) De jongste garnaalvisser zat trouwens nog in mijn klas. Echt leuk om die eens bezig te zien…”
En tot slot: waarom hou je zo van je hometown?

“Het is echt simpel, you gotta love Koksijde!”

Info. bezoeker.koksijde.be

Koksijde_36

 (c) westtoer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier