Nancy Boerjan: “Moeilijk gaat ook”

Jill Peeters worstelt er ook mee, met dat aanpassen aan een meer natuurlijke manier van leven. En als ze me dat vertelt, leun ik alweer opgelucht achterover. Zie je wel, als zij het al moeilijk vindt! Bovendien probeer ik het wel. Ik heb wel degelijk herbruikbare watjes gekocht. Met de soapbar was het eerst nog wat klungelen maar het went. We zijn het er thuis unaniem over eens dat vegetarisch lekker is. Dat is ooit anders geweest. Ik probeer zelf kruiden te kweken in plaats van telkens opnieuw opgefokte plantjes te kopen in de supermarkt. Met wisselend succes. En nu ik in dit magazine lees dat er zoiets bestaat als een app om juist te sorteren, ga ik ook dat vast beter doen.

Met de soapbar was het eerst nog wat klungelen maar het went

Ik heb me vorig jaar een elektrische wagen laten aanpraten, en verbind nu dapper de puntjes tussen de laadpalen in ons land, maar niemand zei dat het gemakkelijk zou zijn. Ik denk tegenwoordig heel hard na over de vraag of ik een nieuw kledingstuk wel echt nodig heb. Alweer met wisselend succes. En ik heb de wereld niet met een zoveelste nieuwbouw opgezadeld, maar een rijwoning netjes gerenoveerd. Er staat behoorlijk wat tweedehands in, hoewel ook een haard.

Er is dus nog ruimte voor verbetering, ik weet het Jill. Veel ruimte zelfs. Maar ik onthou je wijze raad dat elke kleine stap telt, zolang we maar volhouden. En waar heb ik nu verdorie toch die netjes om afvalloos fruit in te vervoeren alweer gelaten?!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier