5 tips om jouw mental health te boosten tijdens het daten

Volop herfst en ondanks de mooie Indian Summer is het aanbreken van een nieuw seizoen duidelijk voelbaar. Tijdens het najaar wordt vaker geworsteld wordt met mentale gezondheid en vermoeidheid. Vooral bij singles blijkt deze winterblues struggles een opmerkelijke impact te hebben op hun zelfvertrouwen in het datingsleven.

1. Self-love is belangrijk

Daten vergt een zekere mentale inspanning: je maakt nieuwe contacten en stelt jezelf bloot aan iemand die je helemaal niet kent. Het is dus  belangrijk om jezelf af en toe eens in de watten te leggen met een beetje zelfliefde. Van jezelf houden helpt je gezonde relaties op te bouwen en stress, angst en een laag zelfbeeld te verminderen. Een tip van Fruitz: self-love affirmations. Met behulp van krachtige, positieve woorden (bijvoorbeeld: ik geloof in mezelf), wordt je manier van denken positief beïnvloedt. Fruitz helpt je graag op weg en geeft je alvast enkele voorbeelden.

2.Wees niet bang om je kwetsbaar op te stellen

Één van de grootste redenen waarom mensen vaak niet over geestelijke gezondheid willen praten tijdens een date is de angst om beoordeeld te worden of een negatief etiket opgeplakt te krijgen. Maar onthoud: geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid! Dit onderwerp aankaarten tijdens een date creëert een bepaalde intimiteit, die jullie relatie naar een volgend niveau kan tillen.

3. Het is oké om niet oké te zijn

Vraag jezelf van tevoren af in welke stemming je bent. Het is heel normaal om ook eens een mindere dag te hebben. Je mood kan een grote impact hebben op je beslissingen, dus sta hier altijd even bij stil voordat je op date gaat. Heb je een slechte dag? Voel je dan niet schuldig om een date af te zeggen. Het is helemaal geen schande om een date uit te stellen tot een moment waarop je je beter voelt en je uiteindelijk nog meer kan genieten van iemands gezelschap.

4. Wees voorbereid op afwijzing

Ging iets niet zoals je gehoopt had? Neem een moment om na te denken over je datingavontuur en bedenk of je je veerkrachtig genoeg voelt om met tegenslagen om te gaan. Bij daten is er immers geen garantie dat het altijd goed afloopt, dus probeer deze onzekerheid te omarmen. Als je je nog niet klaar voelt om er opnieuw voor te gaan, neem dan de tijd en forceer niets. Als je meer tijd neemt om na te denken over wat je nodig hebt in het datingleven, zal je beter vinden wat je zoekt.

5. Stel grenzen op vooraleer je start swipen

Stel een tijdslimiet. Urenlang gedachteloos swipen op de app zorgt ervoor dat je vast komt te zitten in een sleur waarin rationele beslissingen vervagen. Bepaal van tevoren wat je precies zoekt, of dat nu een onenightstand is of een leuke date. Op de datingapp Fruitz kan je aan de hand van de vier fruiticoontjes duidelijk maken naar welk type relatie je precies op zoek bent en verlies je dus veel minder tijd.

Fruitz is een datingapp waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes duidelijk kan maken waar je precies naar op zoek bent: perzik, druif, watermeloen en kers. De dating app heeft een duidelijk doel voor ogen: daten leuker en minder complex maken en een veilige omgeving creëren voor iedereen. Daarmee wil Fruitz zich ook bewust zijn van de mentale gezondheid van haar gebruikers. De datingapp is vooral populair onder Gen-Z’ers, maar volgens meerdere wetenschappelijke studies worstelt Gen Z ook vaker met hun mentale gezondheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier