Deze vijf apps helpen je productiever te worden

Snel nog een appje sturen, die ene serie aan je lijst toevoegen en nog even checken wat je vrienden nu doen op Instagram. Klinkt bekend? Productief werken is moeilijk en afgeleid worden, is makkelijker dan ooit.

Soms zou je willen dat je productiever was en meer uit je dag zou halen. Je tijd beter besteden, meer werken en zo min mogelijk afgeleid worden ligt gelukkig binnen handbereik. Daar bestaat namelijk ook een app voor. Wij verzamelden de beste apps om productiever te werken.

Evernote

In Evernote kun je al je notities maken en bewaren. Je kunt meerdere notitieboeken aanmaken en bij elke notitie kun je bijlagen, knipsels en foto’s opslaan. Met Evernote kun je je notities ordenen en heb je ze altijd bij de hand. Je kunt de app installeren op je gsm en op je laptop, zo kun je altijd notities opslaan.

Forest

Deze app helpt je om te focussen. Je stelt in hoe lang je gefocust wilt zijn. Je begint met een boompje en hoe langer je gefocust bent, hoe beter de boom groeit. De hele tijd dat je gefocust bent, kun je je telefoon niet gebruiken. Doe je dat toch, dan gaat je boompje dood. Elke keer als je de app opnieuw gebruikt, krijg je een nieuw boompje. Zo verzamel je ook punten en als je genoeg punten verzameld hebt, kun je ook echt een boom laten planten. Deze app is alleen beschikbaar voor je gsm.

Todoist

Met deze app plan je to do’s in. Je kunt in de app projecten aanmaken, die je kunt zien als een soort mappen. Je kunt verschillende mappen aanmaken voor bijvoorbeeld je werk, het huishouden en school. Onder elk project kun je weer subprojecten en subtaken maken. Moet je voor een taak op je werk een pitch maken, dan kun je in de map ‘taak’ weer een subproject aanmaken met de naam ‘pitch’ en in dat subproject kun je weer een to-dolijstje maken. Je kunt ook deadlines toevoegen en taken opschuiven. Zo hou je overzichtelijk bij welke taken je nog moet maken. Je kunt de app downloaden op je gsm en je computer.

Toggl

Met Toggl hou je bij hoeveel tijd je besteedt aan taken. Zo krijg je inzicht in hoeveel tijd een bepaalde opdracht kost. Vooral handig voor freelancers die hun uren moeten factureren. Het is ook handig als je een planning moet maken, je weet door deze app hoeveel tijd iets kost. De app is geschikt voor je gsm en je computer.

Freedom

Deze app is een uitkomst als je snel afgeleid raakt. In de app selecteer je welke programma’s jou het meest afleiden. Deze apps en websites worden dan voor een bepaalde tijd geblokkeerd. Zodra je de app inschakelt, is de kans heel klein dat je afgeleid wordt en kun je niet anders dan focussen op je werk. De app is geschikt voor zowel je computer als je gsm.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier