S.O.S. bikinibody: strak in 6 tot 12 weken met een fitnessgids voor thuis

De zomer komt eraan… Hét moment om aan je bikinibody te beginnen werken. En daar hoef je tegenwoordig al niet meer voor naar de gym te gaan. Er zijn heel wat handige e-books met een uitgebreid stappenplan die je klaarstomen voor de zomer!

Geen tijd om te gaan fitnessen of train je liever thuis? Fitnessexperts hebben goed opgemerkt dat sporten in een fitnesscentrum niet voor iedereen mogelijk is want uitgebreide e-books met work-outschema’s zijn razend populair. Je kan de trainingen gewoon thuis doen en je hebt geen of weinig toestellen nodig. Meestal gaat het om HIIT-trainingen(korte intensieve trainingen) waardoor je in een sneltempo je work-out kan afwerken. Bovendien heb je een strak schema dat je perfect kan volgen, ideaal voor leken zoals ik, die anders maar wat doelloos lopen te klungelen in de fitness. Bij de bikinigidsen ligt de focus niet op gewicht, maar wel op visuele vooruitgang, en die leg je vast door elke maand een foto te nemen.

Bikini Body Guide van Kayla Itsines

KaylaDe bekendste bikinibodygoeroe is ongetwijfeld Kayla Itsines. Met haar 12-wekenplan heeft ze al duizenden vrouwen aan een bikinilijf geholpen. Er staan drie soorten work-outs in haar programma BBG: krachttraining, cardio(hoge of lage intensiviteit) en stretchen. In het e-book krijg je per dag een uitgebreid overzicht van je training. De eerste 4 weken doe je 2 tot 3 krachttrainingen, 2 tot 3 cardiotrainingen en 1 stretchingsessie. Daarna wordt het tempo opgekrikt. Naast het e-book is er ook de app Sweat, met video’s, een weekplanning en recepten. Je kan de app 7 dagen gratis uitproberen. Daarna betaal je 19,99 euro per maand, wat best wel prijzig is.

Duur? 12 weken, 6 trainingen per week.

Prijs? Het e-book kost 49,70 euro.

Bestel hier je gids van Kayla Itsines.

Body Boss

unlock

Met Body Boss ben je bikiniklaar in 12 weken. Nog niet helemaal zeker van je fitnesskwaliteiten? Geen probleem, in de gids vind je ook een 4 weken durend voorbereidingsprogramma (een aanrader!). De gids omvat een duidelijke weekplanning met gedetailleerde instructies per dag. Per work-out zie je duidelijk wat je precies zal trainen (abs & arms, legs & booty of full body), welke oefeningen je moet doen, hoeveel reps en hoe lang je moet sporten. Een training begint telkens met een warm-up (4 minuten cardio + 6 minuten stretchen), daarna een HIIT-training met 3 rondes van 7 tot 8 minuten – om te eindigen met een cool down (4 minuten cardio + 6 minuten stretchen). Alle oefeningen worden achteraan de gids in detail uitgelegd. Bovendien focust Body Boss erg op stretchen (wat héél belangrijk is!) met een uitgebreid overzicht van stretchoefeningen die je twee keer per work-out moet doen.

bodybossTijd: 12 weken plan met gemiddeld 3 work-outs per week + 1 cardiosessie. Voorbereidend programma van 4 weken.

Prijs: 44,90 euro (e-book) & 59,90 euro (printversie).

Ontdek hier meer over de Body Boss Guide.

Totally Bikini Ready

totallytwo

Céline en Talisa van Totally Two hebben sinds kort een eigen e-book voor de perfecte bikinibody: Totally Bikini Ready.  De twee Instafamous girls kregen heel wat vragen rond hun work-out en besloten daarom om samen met personal trainer Tinne Raeymaekers een trainingsplan op te stellen. Het e-book omvat een schema voor 6 weken met per dag een overzichtje van welke oefeningen je moet doen en hoeveel herhalingen er nodig zijn. De trainingen zijn gevarieerd zodat je je niet snel gaat vervelen. De gids is wat eenvoudiger dan de andere twee, de stretchoefeningenzijn bijvoorbeeld relatief beperkt.

Capture

Duur? 6 weken, 4 tot 5 trainingen per week.

Prijs? Het e-book kost 24,99 euro.

Bestel hier je Totally Bikini Ready e-book.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier