Dit zijn de beste alternatieven voor wc-papier

Toiletpapier is blijkbaar het eerste dat weggehamsterd wordt tijdens een pandemie. Wie had dat gedacht? Toch is toiletpapier helemaal niet zo moeilijk te vervangen. Er zijn tal van alternatieven beschikbaar en het is altijd handig om een back-up achter de hand te hebben als de supermarkten weer leeggeplunderd worden.

Steps verzamelde de beste alternatieven voor toiletpapier. Dus geen zorgen als je door je rollen heen bent en je de wanhoop nabij bent.

Een stapel oude handdoeken

Leuk is anders, maar uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. We hebben allemaal wel een paar oude handdoeken en theedoeken achter in de kast liggen die dienst kunnen doen als toiletpapier. Een handdoek doorspoelen gaat misschien niet zo makkelijk, dus laat ze eerst even weken in een emmer met water voordat je ze in de wasmachine gooit.

Keukenpapier en zakdoekjes

De papieren zakdoekjes en rollen keukenpapier vliegen niet als zoete broodjes over de toonbank. Profiteer daarvan en zet ze op je winkellijstje. Goedkoop is het niet, dus veeg zuinig.

Kranten

Misschien heb jij een abonnement op de krant? Slim! Want vooral nu bewijst een krant zijn waarde. Daar waar anderen vechten voor een rol in de supermarkt heb jij nog een stapel oude kranten liggen. En…. Zo heb je ook nog iets te lezen.

Bidet

Als je al een bidet hebt, dan heb jij geen last gehad van de run op wc-papier. Maar mocht je geen bidet hebben, dan is het misschien slim om er toch een te overwegen. Een bidet laten installeren is nu niet mogelijk, maar eens dit alles overgewaaid is, kun jij alvast een bidet in je badkamer laten zetten. Zo ben je altijd voorbereid als er een nieuw virus uitbreekt. Maar nu zal je het moeten doen met een tuinslang…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier