Eerste hulp bij Tournée Minerale

Bob zijn op de feestelijke avonden die januari nog voor ons in petto heeft of deelnemen aan een gezond alternatief als Dry January, is lang niet meer zo vervelend als enkele jaren geleden. De smaak van alcoholvrije alternatieven ging er sterk op vooruit. Hierbij wat inspiratie om deze positieve trend te steunen.

– Het alcoholvrije drankenmerk Vintense is al sinds 2011 gespecialiseerd in het dealcoholiseren van wijn. De wijn wordt onder vacuüm opgewarmd tot een temperatuur van maximaal 35graden, waardoor de alcohol op lage temperatuur verdampt maar de smaak en structuur volgens de zaakvoerders intact blijven.

www.vintense.be

– Koen Lievens ging dan weer op zoek naar een alcoholvrij aperitief met de smaak maar ook de ‘bite’ van alcohol. Hij leerde gin destilleren en experimenteerde met de kruiden die hij plukt in De Boshoeve, bij het vakantiehuis van zijn ouders in Westouter. Het resultaat heet Tonami en drink je het liefst met vrienden!

www.tonami.be

– En met de alcoholvrije spritz van Nona mix je dan weer een originele glühwein in elkaar. Meng 1 liter appelsap met 200 milliliter niet-alcoholische rode wijn, voeg er wat sinaasappelzeste, een kneepje citroensap, een kaneelstokje, 5staartjes kruidnagel, een stuk steranijs en 200gram kristalsuiker aan toe. Warm alle ingrediënten lichtjes op tot de suiker opgelost is. Vul dan een glas met 10 centiliter Nona Spritz en vervolgens 20 centiliter glühwein. Warm nog even samen op en… genieten maar.

www.nonadrinks.com

– The Mocktail Club serveert alcoholvrije cocktails op basis van natuurlijke ingrediënten. Verse vruchten en kruiden dus, geen bewaarmiddelen, smaakstoffen en geraffineerde suikers. De mocktails zijn kant en klaar te koop: gewoon schudden met de fles, op ijs serveren, afwerken met de juiste botanical en je mocktail is klaar.

www.themocktailclub.com

– Een webshop met alleen maar alcoholvrije drankjes? Call me Bob is een initiatief van sommelier Alexander De Beck die op zoek ging naar een aanbod dat bijna niet te vinden is in de supermarkt: met originele proefpakketten, trendy mocktails en zorgvuldig geselecteerde alcoholvrije wijnen en bieren.

www.callmebob.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier