Kus jij op een eerste date?

Al iemand gekust vandaag? Zo niet, zoek dan vlug een gelukkige en geef hem of haar een flinke smakzoen. Spread the love, want vandaag is het International Kissing Day en dat betekent dat we nog meer dan anders aandacht hebben voor het betere lippenwerk.

Nu hebben wij zelf al een poosje iemand gevonden om op elk moment van de dag uitgebreid mee te zoenen, maar wie volop aan het zoeken is naar die vaste kissingpartner ziet zich al eens voor een dilemma geplaatst: kussen op de eerste date, of niet?  De relatiesite Parship vroeg het zich ook af en ging daarom polsen bij haar leden: ga je ervoor, of is het not done? En wat blijkt: mannen en vrouwen delen niet helemaal dezelfde mening!

To kiss or not to kiss?

Voor sommige singles is kussen op de eerste date helemaal uit den boze. Vooral vrouwen (34%) willen niet overkomen als easy to get. Mannen daarentegen zien hier veel minder graten in: slechts 10% geeft aan nooit te kussen op het eerste afspraakje.

Initiatief?

Op het gevoel afgaan scoort het best bij de heren. Meer dan de helft van de mannen neemt het initiatief voor een kus als ze aanvoelen dat  hun date dit ziet zitten, bijvoorbeeld door hun lichaamstaal. Ook voor 29% van de vrouwen is dit dé manier om hun afspraakje met een kus bezegeld te zien.

Verlangen naar meer?

Zo’n 19% van de vrouwen gaat voor een voorzichtige kus op de mondhoek. Volgens hen zou dit hun date doen verlangen naar meer, zodat er hopelijk snel een tweede afspraakje volgt. Deze tactiek past slechts 8% van de mannen toe.

Just do it?

Slechts een klein aantal singles (4% mannen, 1% vrouwen) durft hun date aan te kondigen dat ze hen gaan kussen, om daarna te wachten op een (hopelijk) positieve reactie. Gewoon beginnen kussen, ongeacht de mening of zin van de ander, kent weinig aanhang bij zowel mannen (8%) als vrouwen (5%). De schrik om afgewezen te worden is waarschijnlijk te groot.

Just do it!

Mieke Mievis is singlecoach bij Parship en ziet het zo: “Toch wel opvallend dat nog steeds een groot aantal vrouwen denkt dat kussen op de eerste date hun reputatie zou schaden. Een kus is nog altijd iets anders dan tussen de lakens duiken. Wanneer je kijkt naar de mening van mannen hierover, vinden ze dat een kus – die net iets langere met de lippen dicht – best wel kan. Meer nog… ze zeggen dat wanneer een vrouw hen kust op een eerste date, ze net meer zin hebben in een tweede date. De mannen uit deze enquête hebben gelijk: je kan perfect zien aan de lichaamshouding of kussen kan of niet. Wanneer het afscheidsmoment er is en je komt wat dichterbij en zij zet geen stap achteruit, dan ben je al op de goede weg. Wanneer ze dan ook nog eens naar je lippen kijkt of ze doet haar ogen een beetje dicht, mag je zeker je lippen op de hare drukken. Dus, kussen op het einde van een eerste leuke date? Ja!”

www.parship.bewww.singlecoach.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier