5 tips voor een platte buik die echt helpen

Wil je graag dat buikje wegwerken? Dan hebben we goed maar ook een beetje slecht nieuws voor jou: buikvet wegwerken is perfect mogelijk, ongeacht je leeftijd of de omvang van je buik(je). En het minder goede nieuws: de transformatie van een buikje naar een sixpack vraagt tijd en moeite. Hoe dan ook is het nooit te laat om in actie te schieten.

1. Diëten alleen werkt niet…

Je kunt een streng dieet volgen om die buik weg te werken, maar heb je slappe buikspieren dan heb je ook een slappe buik. Aan de slag dus!

2. …maar sit-ups alleen werken ook niet

Je kunt je suf trainen en dagelijks honderden sit-ups afwerken, maar sit-ups zullen het vet dat bovenop de buikspier ligt niet verbranden. Wie weet, heb je al strakke buikspieren maar zijn ze gewoon niet zichtbaar!

Wat je moet doen: beperk je niet tot sit-ups maar combineer conditietraining met krachttraining en volg een gezond dieet om dat buikvet te verbranden.

3. Beperk je niet tot één enkele buikspieroefening

De zijdelingse lichaamslift, de crunch, de gestrekte armcrunch, de fiets… het zijn allemaal oefeningen die je op weg helpen naar een platte buik. En belangrijk is dat je de oefeningen ook correct uitvoert. Heb je niet meteen een personal trainer bij de hand die je kan helpen bij de juiste uitvoering van de oefeningen, kijk dan even op Youtube: je vindt er massa’s how to-filmpjes.

4. Elke dag trainen hoeft niet

Je bent zo gemotiveerd dat je elke dag wel wil trainen, maar beter is om tussen de trainingen door 1 tot zelfs 2 dagen te rusten. Geef je buikspieren de tijd om te herstellen en sterker te worden. 3 tot 4 buikspiertrainingen per week zijn meer dan voldoende.

5. Let op je houding

Loop je met afgezakte schouders en een kromme rug, dan hoeft het niet te verbazen dat je buikje ook wat uitpuilt. Kin omhoog en hou die schouders en rug recht! Je zal merken dat je buik meteen veel platter lijkt.

Succes!

(foto istock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier