Zo heb je niet langer last van ‘schurende billen’ in de zomer

Tijdens warme zomermaanden hoor je het zuchtend hier en daar: het ongemak van ‘schurende billen’. Gelukkig zijn er tips om heerlijk gezwind en comfortabel te blijven flaneren.

1. Draag de juiste kleding

Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan ‘schurende billen’ is wrijving tussen de huid en kleding. Kies daarom voor kleding gemaakt van ademende materialen zoals katoen of linnen die vocht helpen absorberen en wrijving verminderen. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester, omdat deze warmte en vocht vasthouden, waardoor wrijving en irritatie toenemen.

2. Gebruik een huidbeschermend product

Geen zweet betekent geen wrijving tussen de huidplooien. Breng een dunne laag aan op de gevoelige delen van je billen om wrijving te verminderen. Opties? Talkpoeder, speciale crèmes, zelfs deodorantroller of je make-upprimer.

3. Blijf goed gehydrateerd

Wanneer je uitgedroogd bent, wordt je huid droger en gevoeliger voor wrijving. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van ‘schurende billen’, maar heeft ook tal van andere gezondheidsvoordelen.

4. Draag goed passend ondergoed

Vermijd ondergoed met naden of randen die schuren tegen je huid. Katoenen ondergoed is ademend en absorbeert vocht. Of draag simpelweg een kort shortje onder je kleed. Niemand die het weet, en je billen zullen je dankbaar zijn!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier