Back to the 70s met Converse

18 DECEMBER 2013 | Converse haalt herinneringen op aan de jaren 1970 met de nieuwe Chuck Taylor All Star ’70-lijn. Deze ode aan de iconische All Star verrast met vintage stiksels en het gebruik van de originele materialen en kleuren. Zoek de 5 verschillen!

Het kleurenpalet van de seventies krijgt een belangrijke plaats in de collectie, tinten als True Navy, Sunflower en Crimson vertegenwoordigen de tijdsgeest. Ook de zebra- en camouflageprint, de eerste twee dessins die ooit een All Star sierden, maken deel uit van de vintage collectie.

Vijf keer anders

Op het eerste gezicht lijken deze 1970-All Stars als twee druppels water op diegene die we altijd al droegen, toch zijn enkele details anders. Vooral het materiaalgebruik verrast, maar ook in de afwerking slopen enkele verschillen. De linkse schoen is een klassieke All Star Ox, de rechtse is er eentje uit de seventiescollectie. Zie jij de verschillen?

Screen Shot 2013-12-18 at 16.57.48

De vijf verschillen zijn: de hogere zool, een extra stiksel, de zwarte patch op de hiel, veters van 100% katoen en het gebruik van hoogwaardiger, dikker canvas (akkoord, die laatste twee kan je niet op foto zien).

De Chuck Taylor All Star ’70-sneakers zijn verkrijgbaar in ox en high top, in zes verschillende kleuren en twee dessins.

Ine D’hoe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier