De modeweek van Lut: Dior, Emily in Paris en juwelen voor het goede doel

In de modewereld gaat het soms snel en dus rekenen wij op onze moderedactrice Lut Clincke om ons van de meest interessante modenieuwtjes op de hoogte te houden. Elke vrijdag deelt Lut de hoogtepunten uit ‘haar modeweek’.

Dior pakt Harrods feestelijk in

Wie deze kerstvakantie naar Londen trekt, moet zeker Harrods bezoeken. Het iconische luxe-warenhuis steekt voor de feesten in een “The fabulous world of Dior”-jasje. De kerstversiering aan de buitenkant en de etalages stralen één en al de elegantie van Dior uit. Binnen kan je genieten in het Dior Café. De samenwerking tussen het Franse luxehuis en Harrods is niet toevallig. Christian Dior hield van Londen en gaf er in 1947, het jaar dat hij zijn New Look lanceerde, zijn eerste buitenlandse show. Het Franse modehuis heeft sindsdien altijd een band met Engeland gehad. Zo stond de Brit John Galliano jarenlang aan het creatieve roer van Dior. Sinds enkele jaren wordt de mannencollectie van Dior ontworpen door Kim Jones, een andere Brit.

dior.com

harrods.com

Antwerpse juwelen te zien in ‘Emily in Paris’

NUE, het Antwerpse juwelenmerk, is vanaf deze week te zien in het derde seizoen van Emily in Paris. Het Antwerpse merk leende zeven juwelen van goud en diamant uit voor deze populaire Netflix serie. De hoofdpersonages Emily, Camille en Gabriel zullen gespot worden met halskettingen, oorringen en ringen uit de collectie van NUE. Voor het hoofdpersonage Gabriel ontwierp Priyanka Mehta, de oprichtster van het merk, een ring waarvan de diamant discreet verborgen is aan de binnenzijde.

nuefinejewelry.com

Messika Care(s): krijgen is schenken

Valérie Messika, de ontwerpster van het Franse juwelenmerk Messika, richtte de Valérie Messika Foundation op, een stichting die goede doelen steunt. Zo gaat 100 euro per verkocht juweel uit de Messika Care(s) collectie via de stichting naar de ngo CARE. Het project dat Messika steunt is bedoeld om noodlijdende vrouwen en meisjes in Libanon te helpen. ” Laten we deze vrouwen en jonge meisjes helpen die al in grote nood zitten, zodat hygiënische onzekerheid geen verzwarende factor is in hun situatie! “, aldus Valérie Messika.

De Messika Care(s) collectie omvat twee gouden en diamanten kettingarmbanden in twee verschillende maten, en een halsketting van goud en diamant.

Messika.com

Modejournaliste Lut Clincke staat op met mode en gaat ermee slapen. Ze volgt de modeweken op de voet, bezoekt internationale modebeurzen en mocht al heel wat grote modenamen interviewen, van Jean Paul Gaultier over de Zes van Antwerpen tot Karl Lagerfeld. Met een frisse, verwonderde en nieuws-gretige blik blijft ze de modehorizon afspeuren, op zoek naar boeiende, serieuze of luchtige modenieuwtjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier