Fortnite en Unofficial brengen samen brillencollectie Play the frame uit

De populaire game Fortnite en brillenmerk Unofficial  hebben de handen ineengeslagen en brachten ’s werelds eerste Fortnite eyewear collectie ‘Play The Frame’ op de markt. De samenwerking zet beide merken op de kaart bij Gen Z en creëert een leuke 360° uitbreiding van het game universum.

De collectie bestaat uit acht zonnebrillen en twee blauwlichtfilterbrillen. De monturen zijn gericht op 18- tot 30-jarigen en zijn verkrijgbaar voor 69 euro in 88 geselecteerde winkel van Pearl Opticiens en op de website.

The perfect fit

Elk montuur uit de nieuwe collectie is voorzien van een iconisch element uit het Fortnite-universum. De blauwlichtfilterbril neutraliseert het blauwe licht afkomstig van beeldschermen. Dit kan je vermoeide ogen verlichting geven bij intensief beeldschermgebruik, zoals onder andere tijdens het gamen.

Om de officiële release van de monturen in Europa en Zuid-Amerika kracht bij te zetten, lanceert Unofficial de campagne ’Play The Frame’. Zo kan je je fysieke Unofficial self met je Fortnite-avatar verbinden in een setting tussen twee werelden in. Net als het speluniversum is het een portaal dat het spel uitbreidt naar de echte wereld. Je draagt de nieuwe collectie niet alleen, je speelt ermee.

Meowscles

‘Meowscles’ is een van de meest iconische Fortnite-personages. Hij komt tot leven als een sportief montuur met blauwe gespiegelde glazen, en als een oversized panto met oranje gespiegelde glazen en een motief aan de binnenkant van de veren.

Kevin The Cube

‘Kevin the Cube’ is ultra-aanwezig in het spel, ook wel de ‘six-sided mystery’ genoemd. In deze collectie valt hij binnen met een smal zwart montuur met paarse gespiegelde glazen. Er is ook een metalen panto-optie met paarse gespiegelde glazen en gebogen veren

Peely banana

‘Peely Banana’, de beroemde Fortnite-skin, is hier getransformeerd tot pilotenbril met een stevig zwart montuur en gele glazen.

Midas

En dan is er ‘Midas’, gebaseerd op de Griekse god. Alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Midas is perfect vormgegeven met een assertieve zwarte pilotenbril met gouden gespiegelde glazen.

Cuddle Team Leader

De ‘Cuddle Team Leader’ is een supervrouwelijke, roze icoon in het spel, gebaseerd op een beer. In de collectie zien we een cateye montuur met roze kleurverloop glazen.

Victory Royale

Tot slot is er natuurlijk ook ‘Victory Royale’, het alom bekende spelelement dat aanduidt dat je de laatste battle kampioen bent in Fortnite’s Battle Royal of Zero Build gameplay. Er zijn drie verschillende monturen op geïnspireerd: een zwart vierkant montuur met blauwe glazen en een patroon op de volledige binnenzijde van de veren, en twee brillen met blauwlichtfilters met een unisex doorzichtig montuur.

Vermijd vierkante ogen met de 20-20-2 regel

Gamen is leuk, maar urenlang naar een scherm turen vergt veel van je ogen. Daarom is het belangrijk om je ogen regelmatig een pauze te geven. De 20-20-2 regel is een handige vuistregel die je daarbij kunt gebruiken. Deze regel houdt in dat je na elke 20 minuten schermtijd 20 seconden in de verte kijkt én elke dag ten minste twee uur buiten bent.

​Buiten zijn is goed voor je ogen, omdat je ogen dan continu moeten schakelen tussen verschillende afstanden. Bovendien worden je ogen buiten blootgesteld aan daglicht. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderogen en helpt volwassenen om de ogen in vorm te houden. Lekker naar buiten, dus! Ontdek hier meer tips om je ogen in vorm te houden bij intensief beeldschermgebruik.

Meer info: pearle.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier