Modelabel HNST zet hun #halloffail in de kijker voor een mooiere wereld

In 2022 valt Earth Overshoot Day op 28 juli. Earth Overshoot Day, berekend door het Global Footprint Network, is de datum waarop ons gebruik van ecologische hulpbronnen en diensten in een gegeven jaar overstijgt wat de planeet in één jaar terug kan opbrengen. De mens zorgt voor dit tekort door de voorraden ecologische hulpbronnen op te gebruiken en afval, voornamelijk koolstofdioxide in de atmosfeer, te accumuleren. Voor een merk als HNST is bijdragen aan #MoveTheDate vanzelfsprekend.

HNST is een eigentijds jeansmerk. Hun jeans zijn stijlvol, tijdloos en comfortabel – en ze worden duurzaam en circulair geproduceerd. Het merk streeft ernaar duurzaamheidsnormen vast te leggen in de modewereld door het goede voorbeeld te geven en altijd transparant te blijven.

Vandaag de dag worden recordtemperaturen wereldwijd verbroken. Dit onderstreept voor de zoveelste keer de relevantie van Earth Overshoot Day.

Ter ondersteuning van de oplossingen van het Global Footprint Network, zet HNST hun #halloffail in de kijker. Veel merken verzwijgen hun fouten, maar HNST legt alles op tafel. Omdat het een eerlijk merk is, is zoveel transparantie voor hen vanzelfsprekend. Elke stap van de productieketen van het merk vindt plaats in de EU. Door nauw samen te werken met hun partners, en ze regelmatig te bezoeken, kan HNST volledige transparantie garanderen, en eerlijke en veilige werkomstandigheden verzekeren voor de mensen die hun jeans maken. De gedetailleerde supply chain van HNST, en de namen en locaties van hun productiepartners staan op hun website.

Met hun openheid wil HNST andere merken aanmoedigen om hetzelfde te doen, door de hashtag #halloffail te gebruiken. Tegelijkertijd wil HNST hun klanten tonen dat ze zich bewust zijn van hun gebreken, en dat ze er voortdurend naar streven hun producten, processen en impact te verbeteren.

Meer weten? Volg HNST op Instagram (@letsbehonest.eu)
en bekijk hun blog die ze regelmatig zullen updaten met hun #halloffail.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier