Zeker weten: deze 7 kledingstukken heb je echt niet nodig

Geen plaats meer in je kleerkast voor nieuwe spulletjes maar je wil toch profiteren van de solden of misschien al stukken kopen voor het nieuwe seizoen? Tijd om de boel eens grondig aan te pakken en definitief de boel uit te mesten! Zo kun je volgende 7 items alvast definitief uit je kast verbannen.

1. Alles wat gescheurd is of aangepast moet worden maar waar je al maanden de tijd niet voor vindt. Want geef nu toe: was je van plan het kledingstuk echt nog te dragen, dan was het ook al lang hersteld of aangepast geweest.

2. Alles wat uit de mode is. Ja, we weten, alles komt terug en ook de modetrends herhalen zich vroeger of laat. Maar zolang het niet gaat om een jurk van Dior (die trouwens nooit uit de mode geraken!) kun je die oude shirts en broeken maar beter van de hand doen.

3. Om het even wat in de was gekrompen is. Gekrompen is gekrompen en hoewel je de schade soms nog kunt beperken, is het kwaad vaak geschied en zal je kledingstuk nooit meer hetzelfde zijn. Neem er beter afscheid van.

4. Dat super strakke jurkje zorgde ervoor dat je 10 jaar geleden alle blikken naar je toe trok, zo geweldig stond je ermee. Maar nu dus niet meer. Jij bent 10 jaar ouder geworden, en je jurk ook. Durf je het dingetje toch nog aan, dan zal je wellicht opnieuw in de belangstelling lopen, al zal dat nu om de verkeerde redenen zijn. Weg ermee!

5. Dat jasje/die broek/rok/jurk… dat je ooit kocht maar uiteindelijk nooit gedragen hebt. Yep, meteen dumpen.

6. Alles met vlekken op. Heb je echt geprobeerd om die vlekken uit je kledij te krijgen, dan is er geen redden meer aan. Je zal deze kleren nooit meer dragen, ook al ging het om een favoriet kledingstuk. Beter is om ze weg te doen en zo extra plaats in je kast vrij te maken.

7. Alles wat ongemakkelijk zit. Je zal die kleren nooit dragen. Punt.

(foto’s istock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier