Korte benen? Met deze 10 tips lijken ze langer!

Neen, we zijn niet allemaal gezegend met lange modellenbenen. Niet dat we daar triest om moeten zijn: er zijn genoeg manieren om de indruk te geven op stelten te lopen.

1. De nude schoen

Ook al hou je meer van kleurtjes, dan nog zou je de nude schoen – de schoen in huidskleur –  met liefde moeten verwelkomen. Vooral nude pumps geven de indruk over eindeloze benen te beschikken.

2. Draag nooit broeken met korte pijpen

Je zou nog niet eens in de buurt van enkelbroeken – of nog erger: kuitbroeken! – mogen komen, zo fout zijn ze voor jou. Een broek die boven de enkel eindigt, doet de benen net korter lijken.

3. Een hoge taille

Hoe hoger je taille, hoe korter je bovenlichaam en dus hoe langer je benen lijken. Rokken en broeken met een hoge taille horen bovenaan jouw shoppinglijstje te staan.

4. Wijde broeken

Een wijde broek die tot op de grond reikt (en dus verbergt dat je hoge hakken draagt) geeft de illusie van langere benen. Gecombineerd met een hoge taille zal het lijken alsof er geen einde komt aan je benen.

5. Ga monochroom

Een bloesje gecombineerd op een rok of broek in eenzelfde kleur zorgt voor een lange, doorlopende visuele lijn.

6. Draag nooit schoenen met enkelbandjes

Jammer als je fan bent van enkelbandjes aan je pumps of sandalen, maar deze doen je benen korter lijken, alsof je voeten afgescheiden zijn van je benen.

7. Laat wat ‘teen decolleté’ zien

Diep uitgesneden schoenen die meer huid tonen – dus open tot net aan de tenen – hebben een verlengend effect.

8. Draag hoge laarzen

Hoge laarzen, al dan niet met hak, geven al vlug de indruk dat je benen gegroeid zijn, vooral als je een rok of een jurk draagt die mooi over de laars valt. Zorgt dat je benen helemaal bedekt zijn door laars en rok: een streepje huid zal het beeld optisch in twee delen, en dus verkorten.

9. Weg met cropped topjes

Draag geen truitjes of bloesjes die een deel van je blote buik laten zien: het zal alleen maar lijken alsof je bovenlijf veel te lang is voor het topje. En aangezien bij een extreem lang bovenlijf ook extreem korte benen horen, willen we dit absoluut vermijden.

10. Draag geen strakke rokjes of jurken

Toch niet als ze het achterwerk accentueren. Zo kun je namelijk niet verbergen dat je benen beschamend laag beginnen. In uitwaaierende rokjes of jurkjes hebben we het raden naar de werkelijke lengte van je benen, en dat is net de bedoeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier