Kunstenares prinses Delphine van Saksen-Coburg ontwerpt nieuwe mucosokken ‘with love’

De Europese mucoweek, die nog loopt tot zondag, heeft dit jaar een koninklijk tintje: niemand minder dan kunstenares prinses Delphine van Saksen-Coburg zorgde voor het ontwerp van de bekende muco-sokken. Fashionable kousen voor het goede doel? Het ideale cadeautje voor onder de kerstboom!

In ons land strijden 1.379 mensen tegen mucoviscidose. De ziekte, ook wel muco of taaislijmziekte genoemd, is tot op vandaag ongeneeslijk. De symptomen hebben een grote impact op het dagelijkse leven van de patiënten. Dagelijks neemt de therapie om de ziekte te bestrijden tot zo’n vier uur in beslag. De meeste personen met muco hebben een sterk verminderde longcapaciteit die veroorzaakt wordt door aanhoudende infecties en ontstekingen in de longen. Daarnaast hebben ze ook vaak te kampen met onder andere ernstige spijsverteringsproblemen. De gemiddelde levensverwachting voor personen met muco ligt tussen de 45 en 54 jaar.

Om aandacht te geven aan de ziekte pakt de Mucovereniging opnieuw uit met unieke mucosokken waarvan de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. De leuke print zal je ongetwijfeld van je sokken blazen. Niemand minder dan de kunstenares prinses Delphine van Saksen-Coburg was meteen bereid om de #mucosocks-campagne te steunen. Haar ‘Love Goes Around’-werk waarbij het woord ‘love’ wordt herhaald in een cirkelvormige beweging, werd als print gebruikt voor de #mucosocks.

Love is een belangrijk element in veel van mijn werken. Je kan er zo veel mee oplossen. Met deze samenwerking wil ik niet alleen het wetenschappelijk onderzoek naar muco steunen, maar eveneens meer Love, begrip en solidariteit vragen voor alle Belgen die lijden aan de onzichtbare ziekte muco”, zegt de kunstenares.

Prinses Delphine van Saksen-Coburg en Demi De Ceulaerde. (foto Mucovereniging)

De sokken zijn beschikbaar voor volwassenen en kinderen en kosten 10 euro. De integrale opbrengst van de sokkencollectie, die verkrijgbaar is via www.mucoweek.be, gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier