8 onfeilbare tips om de perfecte jeans te vinden

Verschillende jeansbroeken in je kast hangen maar geen enkele die écht past zoals het hoort? En moet je nu een skinny jeans, boyfriend jeans of flared jeans aan? Ziehier 8 onfeilbare tips die de zoektocht naar de perfecte jeans stukken makkelijker maakt.

1. Kies het juiste model

Het is niet omdat je vriendin geweldig staat met een skinny, dat jij er ook eentje moet dragen. Kies in de eerste plaats een model dat bij jouw figuur past:

Skinny jeans: mooi als je smalle heupen en slanke benen hebt. Minder geschikt voor mensen met een weelderig achterwerk.

Bootcut: perfect om je benen langer te laten lijken (en extra lang als je er nog eens een hak onder draagt). Heb je rondingen, dan zal je bootcut ook mooi bij je passen.

De jeans met lage taille: mooi bij lange benen en een korter bovenlijf.

Boyfriend jeans: ideaal voor vrouwen met ronde billen. Heb je kortere benen? Rol de pijpen op en draag er hoge hakken onder, heel erg waauw.

Figuurcorrigerende jeans: onze favoriet! Komt in verschillende modellen en dus geschikt voor iedereen. Figuurcorrigerende jeans zorgt ervoor dat je minpuntjes verdoezeld en je sterken punten extra benadrukt worden. Verschillende jeansmerken hebben corrigerende jeans in de collectie zitten. Levi’s bijvoorbeeld verkoopt de Slight Curve, Demi Curve en de Bold Curve, jeans die alle afgestemd zijn op de vorm van het vrouwenlichaam.

Mom jeans: de jeans met hoge taille, wijde achterkant en pijpen die smaller toelopen. Past zo goed als elk figuur en is een goede manier om dat buikje wat te verbergen (maar zorgt ervoor dat je de jeans niet te strak draagt, anders ga je net dat buikje extra benadrukken!)

2. Staar je niet blind op de maat

Het ene jeansmerk hanteert ‘ruime’ maten, bij een ander merk vallen diezelfde maten minuscuul uit. Er is maar één manier om te weten welke maat goed voor jou is: passen!

3. Aansluitend of los?

Een jeans met stretch zal altijd wat uitlopen tijdens het dragen en dus mag je gerust een meer aansluitend model kiezen. Bij een zware en stugge jeans koop je dan best weer een losser maatje voor meer comfort.

4. Welke schoenen wil je dragen?

Pas de jeans met de schoenen die je van plan bent te dragen bij de jeans: platte schoenen of een hakje, het maakt een groot verschil.

5. De zakken op je jeans geven je billen vorm

Brede achterkant? Kies dan voor achterzakken die dicht bij de middennaad van de broek zijn genaaid. Hierdoor lijken je billen kleiner. De beste keuze is de vijfhoekige achterzak die spits toeloopt.

Wil je net de indruk geven over een meer gevuld achterwerk te beschikken? Let dan op achterzakken die wat verder uit elkaar staan.

6. Wees rimpel-vrij

Zorg dat de jeans goed rond je billen past: bij een te losse versie lijkt je achterwerk veel te groot. Let er anderzijds ook op dat de jeans ook niet te krap zit aan de billen: zie je een ‘rimpel’ net onder de billen, dan is deze te strak en kies je beter een maatje groter.

7. Kies de juiste kleur

In een lichte (bijna witte) jeans lijken je heupen breder dan ze zijn. Een donkere jeans kleedt mooier en slanker af.

8. Let ook op met wassingen

Gebleekte plekken op de verkeerde plaats kunnen je benen er ‘raar’ doen uitzien. Een lichte afwassing op strategische plaatsen zorgt voor een slanker effect, maar staan de gebleekte plekken op de verkeerde plaats dan kunnen deze je benen net een beetje ‘raar’ doen lijken. Opnieuw één oplossing: passen!

Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier