Trend: kleding huren is in de mode (ook de collecties van Terre Bleue en Gigue kun je nu huren)

De Belgische modelabels Terre Bleue en Gigue gaan samenwerken met Dressr, een Belgisch kledingverhuurplatform waar klanten de kleren niet kopen maar huren. De collecties van beide merken krijgen zo meerdere levens, goed voor het klimaat én de portemonnee. “Eindelijk een deelsysteem dat zich toespitst op je dagelijkse garderobe en niet op galajurken.”

(foto Gigue)

Consumenten zien steeds vaker in dat hun gevulde kleerkast een impact heeft op het klimaat. Ze kiezen sneller voor vintage outfits en ook de verhuur van kledij zit in de lift. Precies één jaar geleden zag Dressr het licht in België, het eerste online platform voor kledingverhuur in ons land.

Modeliefhebbers kunnen bij Dressr een abonnement nemen op kleding van onafhankelijke Belgische modelabels. Ook Terre Bleue en Gigue stappen vanaf deze maand mee in dit groene verhaal. Beide merken willen zich in 2022 engageren om hun collecties duurzamer te maken, en de samenwerking met Dressr is een eerste stap.

“We willen onze impact op het klimaat verminderen door het aantal draagbeurten van onze collecties te verhogen. Daarmee zijn we de eerste grote fashionmerken die hun schouders onder dit mooie initiatief zetten”, – Peter Perquy, CEO van Terre Bleue en Gigue.

Premium mode

Het geloof in de eigen kwaliteit ligt aan de basis van deze samenwerking. Als premium modemerken lenen de collecties van Terre Bleue en Gigue zich heel goed voor het aanbod van Dressr. De stuks zijn kwaliteitsvol, tijdloos en gaan veel langer mee dan fast fashion. Zo kunnen ze langer gebruikt worden door Dressr-abonnees. “De kortere levensduur van fast fashion maakt dit soort kledij veel minder geschikt voor een kledingdeelplatform dan de high-end mode van Terre Bleue en Gigue”, aldus Peter Perquy.

In de Dressr-catalogus zitten dan ook vooral exclusievere, Belgische merken.

(foto Terre Bleue)

Kledingbibliotheek

Ook bij Dressr is het enthousiasme over de nieuwe samenwerking groot. “We kijken ernaar uit om samen met Terre Bleue en Gigue nog meer items aan een steeds groeiende groep van huurders ter beschikking te stellen, en zo het huren van kleding als een alternatief voor kopen neer te zetten,” zegt Dressr’s oprichter en CEO Caroline Cecile Baeten. Een ‘kledingbibliotheek’ zoals Dressr is een laagdrempelige manier om de grote ecologische voetafdruk van de modesector te verkleinen. Door kledingstukken te verhuren en dus meerdere levens te geven, hoeven er minder nieuwe items gemaakt te worden. Op die manier slinkt de afvalberg van de mode-industrie (en van de consument) aanzienlijk.

Abonnementsformule

Hoe gaat zo’n deelsysteem voor kleding precies in zijn werk? Abonnees selecteren via Dressr.be hun favoriete items, die ze vervolgens thuisbezorgd krijgen. Als lid kunnen ze elke maand artikelen wisselen: dit geeft hen de kans om regelmatig nieuwe kledij te dragen, zonder dat er verspilling bij komt kijken. Ook langer bijhouden en zelfs kopen kan! Wie na een maand nog altijd gek is op een item, mag het aanschaffen aan gereduceerd tarief. Miskopen zijn zo helemaal verleden tijd. “We geloven in Dressr omdat het een abonnementsformule is die zich toespitst op dagelijkse kledij en niet op weekendverhuur, zoals galajurken”, zegt CEO Peter Perquy van Terre Bleue en Gigue. “Het deelsysteem vormt zo een waardevolle aanvulling op je kleerkast: het brengt meer variatie in je garderobe en helpt stilhangende stukken te vermijden.”

Klanten kunnen bij Dressr uit verschillende abonnementen kiezen en hiervoor ook hun ecocheques inzetten. Het instapabonnement vertrekt al vanaf 39 euro per maand, waarbij de huurder elke maand twee nieuwe items mag selecteren.

Terre BleueGigueDressr

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier