De 6 leukste planten om van je badkamer een groene oase te maken

Frons jij ook je wenkbrauwen bij de gedachte aan een plant in je badkamer? Is een natte ruimte als een badkamer niet vijand nummer één voor kamerplanten? Niets is minder waar! Er zijn zelfs vrij veel exemplaren die zich niets aantrekken van de steeds wisselende temperaturen en kunstlicht. Je ochtendhumeur verdwijnt per direct met deze 6 groene ‘wellnessplanten’ op je wastafel. 

1. ‘Air plants’

‘Air plants’ hebben geen wortels, ze leven van lucht en licht. Deze kleine kunstwerkjes passen perfect in een modern interieur. In de badkamer voelen ze zich bijzonder in hun sas want waterdamp is hemels voor deze toch wel wat vreemde eend in de bijt. Er zijn ongeveer 400 soorten om uit te kiezen, je vindt er dus vast wel eentje die bij jou past.

2. Aspidistra

Heb jij echt geen groene vingers? Dan is deze plant gegarandeerd iets voor jou. De Engelsen noemen deze caféplant vrij vertaald ook ‘gietijzeren’ plant. Deze outlaw kun je dus gerust een beetje verwaarlozen. Spoel de bloemblaren af en toe eens goed af onder de douche, maar zorg ervoor dat de aarde niet te nat wordt.

3. Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’ of Krulvaren

Staat er al langer een varen op je verlanglijstje maar je hebt geen plaats in de woonkamer? Deze botanische beauty doet het buitengewoon goed in een vochtig milieu. Bovendien krijgt je badkamer een ferme zuurstofboost. Ga voor een moderne look, zet hem in een bokaal en hang deze aan het plafond. Een varen houdt wel van een beetje daglicht, een raam is dus de enige voorwaarde voor deze onderhoudsvriendelijke varen.

 

4. Peperomia Argyreia

Deze topper is fan van donkere hoekjes. Je kunt er zowaar het kleinste kamertje in huis mee opfleuren. Dit ‘watermeloenplantje’ geef je best lauwwarm water om te drinken.

5. Sanseveria

Vergeet je regelmatig de planten water te geven? Dan is een sanseveria iets voor jou. Een buitengewone eigenschap van deze ultieme hipsterplant is dat zij in staat is om de toxische stoffen uit je badkamerlucht te zuiveren. Die stoffen tref je vooral aan in de schoonmaakmiddelen die we in overvloed gebruiken.

 

6. Orchidee

Deze fraaie bloem voelt zich in haar nopjes in warme en vochtige ruimtes. Kies een soort die niet al te veel zonlicht nodig heeft. De bloemenweelde krijg je er gratis bij. Badhairday of niet, deze bloeier doet je ochtendhumeur als sneeuw voor de zon verdwijnen.

(tekst: Dominique Lips – foto’s getty images)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier