Je bureau pimpen in 5 makkelijke stappen: zo doe je het

Jouw bureau is vast niet de meest aangename plek die je kent. Tussen vier sombere muren en bergen papierwerk, kan de moed soms wel eens in de schoenen zakken. Of je nu thuis of op kantoor werkt, jouw bureau hoeft er daarom niet minder leuk uit te zien. Om van je werkplek een leuke omgeving te maken, geven we graag een aantal tips om deze op te fleuren.

1. Groen doen

(Kamer)planten kunnen zeker niet in jouw bureau ontbreken. Ze zorgen niet alleen voor extra kleur, maar zijn bovendien ook goede luchtzuiveraars. De Goudpalm is een plant die dat voortreffelijk doet. Als je in een niet goed verlichte bureau werkt, kies je best voor planten die niet veel licht nodig hebben, zoals de Graslelie, de Lepelplant of de Vrouwentong.

2. Werk met kleuren

Extra kleur, fleurt niet enkel je bureau, maar misschien ook wel je dag op. Probeer daarom je bureau dat tikkeltje extra te geven door met kleuraccenten te werken. Deze kan je leggen door te kiezen voor een hippe (uiteraard kleurrijke) bureaustoel of kleurrijke fotolijstjes. Om er voor te zorgen dat alles beter tot zijn recht komt, hou je de rest best neutraal, zoals zwart, grijs of wit.

3. Lichtjes

Een goed verlichte ruimte is belangrijk. En dan nog wel het liefste daglicht. Als jij niet de mogelijkheid hebt om snel even een gordijntje open te zwieren, investeer dan in lampen. Je kan jouw bureau bijvoorbeeld opsmukken met een coole vintage lamp. Of heb je al eens gedacht aan daglichtlampen? Deze zijn ideaal voor op kantoor omdat ze natuurlijk daglicht nabootsen. Ze zijn misschien niet altijd even fancy, maar zorgen ervoor dat ook jij energieker achter jouw bureau zit. Wil je toch nog een stapje verder gaan, dan zorgen kerstlichtjes voor een nog leukere sfeer.

Opgelet! De lichtsterkte van jouw lamp is ook belangrijk. Kies er dus voor om ze niet te straf af te stellen.

4. Home sweet home

Maak je bureau persoonlijker en voeg zeker foto’s toe. Stop ze in een leuk en kleurrijk fotolijstje dat matcht met jouw bureaustoel. Heb je niet veel plaats dan kan je deze gerust ophangen. Voeg je toch nog graag wat extra foto’s’ toe? Dan kan een opgesmukte placemat de oplossing bieden. Kleef de foto’s op een kleurrijke placemat en zo heb je familie en vrienden altijd dichtbij.

5. Orde in de chaos vinden

Omdat een bureau niet altijd even overzichtelijk is en we niet altijd alles even goed terugvinden, is orde belangrijk. Maar hoe doe je dat nu het beste? Als je een muurtje hebt, kan je gerust boekenplankjes ophangen om papierwerk of boeken op te stapelen. Heb je dit niet, dan kan je investeren in een brievenbakje. Het liefst een magnetische, want zo komen die toffe magneten ook nog van pas.

Hopelijk kan je met deze tips alvast aan de slag!

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier