Meer nog dan het seizoen, speelt vooral een realistische vraagprijs een rol in een vlotte verkoop. © Getty Images/iStockphoto

Tips van de expert: Wanneer verkoop je het vlotst je woning?

Kristophe Thijs is directeur Communicatie van CIB, het vastgoednetwerk. Regelmatig krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren en het leven in een mede-eigendom.

‘Wat is nu de beste periode om je woning te verkopen?’ Het is een vraag die vastgoedmakelaars geregeld op hun bord krijgen. Tijdens de lente of zomer? Of speelt het seizoen hoegenaamd geen rol?

1. Boost in de lente

Het aantal woningverkopen krijgt effectief vaak een boost in de lente. Eerst en vooral zien de huizen en tuinen er dan vaak een pak beter uit dan tijdens een druiligere herfstbui. Voor de koper geeft dit automatisch een goed gevoel. Bovendien komt de lente ook beter uit voor gezinnen met kinderen. Kopen ze in de lente een woning, dan kunnen ze verhuizen rond de grote vakantie, een ideaal moment. Kleine kanttekening wel: in de lente zal je ongetwijfeld niet de enige zijn die z’n huis te koop zet.

2. Minder concurrentie?

Wil je minder concurrentie van andere verkopers, dan kan het begin van de herfst ook een optie zijn. Huizen met een zwembad worden dan weer sneller verkocht tijdens de zomermaanden, omdat een zwembad dan zeer aantrekkelijk is.

3. Geen pieken in zomer of winter

Het is overigens niet bewezen dat je een hogere prijs kan krijgen indien je je huis in een bepaald seizoen verkoopt. We zitten in een markt waar de prijzen soms wat stijgen, soms wat dalen. Maar over het algemeen zijn er geen pieken in de zomer of winter. Welk seizoen het ook mag wezen, weet dat een vlotte verkoop in eerste instantie valt of staat met een realistische vraagprijs. Dat is de basis tot succes. Beroep doen op een professional voor de verkoop van je woning is daarbij een bijkomende troef.

www.cib.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier