Aimé Anthuenis: “Als Club Brugge wint tegen Anderlecht, zal het nog maar moeilijk ingehaald kunnen worden”

In de schaduw van Parijs-Roubaix kreeg de Belgische voetballiefhebber opnieuw een goed gevuld weekend voorgeschoteld. Daarbij viel vooral de 2-0 zege van Club Brugge tegen regerend landskampioen AA Gent op. Onze huisanalist Aimé Anthuenis laat zijn licht schijnen over de meest opmerkelijke momenten.

Anciens Simons en Buffel

“Het moeten niet altijd buitenlanders of jongeren zijn die opvallen in onze competitie. Timmy Simons en Thomas Buffel hebben afgelopen weekend opnieuw hun waarde getoond. Onder impuls van die laatste heeft Racing Genk KV Oostende vrijdagavond helemaal overklast. Buffel is een uitstekende begeleider van de aanvallende talenten van de club. Simons is dan weer de draaischijf, aanjager en tactisch verlengstuk van Michel Preud’homme op het veld. Allebei zijn ze als wijn, ze worden beter met de jaren. Als clubleider zou ik niet lang twijfelen om ook na hun spelerscarrière een beroep op ze te doen. Ze kunnen heel wat bereiken met hun voetbalknowhow.”

Club Brugge titelfavoriet onder voorbehoud

“Tegen AA Gent toonde Club Brugge de titelfavoriet te zijn, maar je moet natuurlijk afwachten met tot nu toe slechts twee speeldagen afgewerkt. Michel Preud’homme heeft wat dat betreft gelijk. Je kan plotseling een periode krijgen met tegenslag en blessures. Voor je het weet heb je dan twee à drie wedstrijden geen punten gesprokkeld. Maar je kan de goesting en de honger van heel Club Brugge voelen. Nu naar het Jan Breydelstadion moeten is een strijd. Blauw-zwart beschikt over het voordeel dat ze na Nieuwjaar veel constanter zijn geworden en de retour van Engels heeft ook een rol gespeeld. In de wedstrijd tegen AA Gent zat de Depoitre in zijn zak. En wat ook veel doet is de duidelijkheid over de rol van Vanaken toen Vazquez de club verliet.”

Anderlecht ongeslagen, maar zonder goed voetbal

“Anderlecht heeft zijn start in play-off 1 niet gemist. Het pakt een zes op zes, maar goed voetbal blijft voorlopig achterwege. Gelukkig voor hen is Defour er opnieuw bij. Zijn rol op het middenveld als spelverdeler, aanjager en recuperateur is zeer belangrijk. De wedstrijd tegen Club Brugge zal levensbelangrijk zijn. Indien ze die winnen doen ze opnieuw mee voor de titel, als ze verliezen zal Brugge nog maar moeilijk kunnen worden ingehaald denk ik.”

Red Flames

“De 1-1 van de Red Flames tegen Engeland – de nummer vier van de wereld – vrijdagavond was een zeer knappe prestatie. Dat stimuleert meisjes om voor het voetbal te kiezen en je voelt dat de clubs ook meer en meer er mee begaan zijn. Het is goed mogelijk dat vrouwenvoetbal de komende jaren nog heel wat populairder wordt. Het zou alvast een zeer goede zaak zijn. Degenen die er minachtend over doen, hebben waarschijnlijk nog nooit een wedstrijd tussen twee vrouwenteams gezien.”

https://www.youtube.com/watch?v=5qEsjxQfVkw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier