Aimé Anthuenis: “Bob Peeters en Glen De Boeck krijgen het moeilijk”

Op de afgelopen speeldag in de Jupiler Pro League zagen we onder meer bij Anderlecht het geslaagde debuut van recordaankoop Nicolae Stanciu en Zulte Waregem de koppositie in handen nemen. Over dat en nog veel meer laat onze huisanalist Aimé Anthuenis naar goede gewoonte zijn licht schijnen.

Leider Zulte Waregem

“Zulte Waregem heeft niet toevallig de koppositie in handen, nadat het in en tegen Moeskroen met ruime 1-5 cijfers won. Reeds maanden is Leye de exponent van dit Essevee. Nu komt echter ook de waarde van andere spelers bovendrijven. Cordaro zit bijvoorbeeld in de vorm van zijn leven en ook Meité en Lerager vond ik afgelopen weekend zeer sterk op het middenveld. Bovendien verwacht ik ook nog veel van Vetokele. Francky Dury en zijn scoutingscel hebben zeer goed werk geleverd. Veel van de nieuwkomers werden reeds aangeworven voor dat de voorbereiding van start ging.”

De Boeck en Peeters in slechte papieren

“Moeskroen en Westerlo die dit weekend zwaar onderuit gingen zijn in hetzelfde bedje ziek. Volgens mij kunnen de beide ploegen op te weinig talent een beroep doen. Samen slikten ze meer dan 30 tegendoelpunten. Het is moeilijk een zicht te krijgen op wat de afspraken zijn binnen de clubs, maar na Yannick Ferrera zit de kans erin dat trainers Bob Peeters en Glen De Boeck het moeilijk gaan krijgen om te overleven. Dat zie je altijd na zes wedstrijden bij ploegen die weinig punten tot dan gesprokkeld hebben. Zeker aangezien ze komend weekend tegen elkaar uitkomen, als ze dan allebei nog op de bank zitten tenminste.”

SOCCER JPL DAY 6 KV KORTRIJK VS KVC WESETRLO

 

 

Wisselend Anderlecht

“Anderlecht kan na zijn zege tegen Charleroi terugblikken op een gemengd rapport. Opnieuw moest het twee doelpunten slikken. Het is begrijpelijk dat de toeschouwers opnieuw Deschacht in de ploeg willen als je kijkt naar de prestatie van Nuytinck. Positief is dan weer de entree van Stanciu. Er is hoop op Anderlecht dat een nieuwe Zetterberg gearriveerd is, al vraagt dat nog om bevestiging. Teodorczyck bewijst alvast een geslaagde transfer te zijn. Met zijn doelpunt tegen Charleroi scoorde hij nu reeds in de vijfde match op een rij voor paars-wit, al verwacht ik ook veel van zijn doublure Harbaoui.”

Trainersswitch Jankovic-Ferrera

“Het feit dat Aleksandar Jankovic en Yannick Ferrera van club hebben gewisseld heeft een win-winsituatie opgeleverd. Jankovic is bij Standard tevreden over zijn verbeterd contract en een sterkere kern en grotere uitdaging. Ferrera zal dan weer als KV Mechelencoach geen rekening moeten houden met de bemoeizucht van het bestuur en krijgt een afkoopsom van de Rouches. Het gebeurt niet vaak dat coaches in zo’n situatie min of meer tevreden kunnen zijn. Bovendien lijkt Ferrera me een goede keuze voor Mechelen. Het is een jonge coach die de kans verdient na een moeilijke periode bij Standard waar hij desalniettemin de Beker van Belgie heeft gewonnen.”

SOCCER KV MECHELEN NEW HEAD COACH

KV Kortrijk

“Steeds weer opnieuw moet KV Kortrijk zijn betere spelers na een tijdje van de hand doen, maar toch handhaaft de club zich steeds op het hoogste niveau. Het wijst op goede scouting en bekwaamheid van de coach. Tegen Westerlo toonden Kage en Mercier in een uitstekende vorm te verkeren en ook afwerker Saadi heeft een groot aandeel bij het huidige succes, een zesde plaats.”

Foto’s: Belga

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier