Aimé Anthuenis: “De code van AA Gent is niet gekraakt”

Met slechts vier doelpunten in drie wedstrijden nam play-off 1 afgelopen weekend eerder een aarzelende start, maar toch is er heel wat voer om over na te praten. Onze vast huisanalist Aimé Anthuenis geeft exclusief zijn ongezouten mening.

Anderlecht – Racing Genk

“Alleen Okaka zorgt voor scorend vermogen”

“Het is goed voor de spanning in play-off 1 dat Anderlecht de punten in eigen huis heeft gehouden. Om echt te kunnen meespelen moeten voor paars-wit echter enkele voorwaarden snel vervuld worden: de terugkeer van de sterkhouders als Defour, Dendoncker en Acheampong en Okaka zal een hoger conditiepeil moeten halen en zijn torinstinct terugvinden. De Italiaan is zowat de enige bij Anderlecht met scorend vermogen. Dat is de achilleshiel van de ploeg. De verdediging speelt al een gans seizoen onder druk, omdat het beseft dat bij een tegendoelpunt de drie punten niet haalbaar zijn.”

https://www.youtube.com/watch?v=oFiNR8hEcs0

“Genk betaalde de misser van Bizot cash, maar ik zou niet van doelman veranderen zolang hij zelf zijn vertrouwen niet kwijt is. Bizot heeft tot nu toe een goed parcours gereden en veldspelers maken ook al eens fouten.”

KV Oostende – Club Brugge

“Eventuele schorsing van Preud’homme zal geen gevolgen hebben”

“Club Brugge is op zich niet beter dan AA Gent of Anderlecht, maar het is wel reeds enkele maanden efficiënter. Ook tegen Oostende toonde blauw-zwart.  Ze beseffen in Brugge dat het nu of nooit is. Dat Preud’homme uithaalde naar de scheidsrechter toont aan dat de zenuwen strak gespannen staan. Nu wordt er niet voor 1,5 punten gespeeld, maar voor drie. Het is de laatste rechte lijn. Ik denk echter niet dat een eventuele schorsing van Preud’homme Club Brugge punten zal kosten. Hij kan nog altijd contact hebben met de bank. Niet in het stadion binnen mogen is natuurlijk iets anders, maar dat is in België onmogelijk.”

AA Gent – Zulte Waregem

“Depoitre het vertrouwen geven”

“AA Gent blijft voor mij een groot vraagteken. Tegen Zulte Waregem eindigen ze met twee punten te weinig, maar voor hen is het zaak om de vormcurve uit 2015 terug te vinden. Vooral de centrale as Sels-Mitrovic-Kums en Neto-Depoitre kan doorslaggevend zijn. Misschien is het voor Hein Vanhaezebrouck het moment om die laatste het volle vertrouwen te geven en hem niet te wisselen. Ik geloof niet dat de code gekraakt is van het tactische systeem van AA Gent. Iedere wedstrijd is anders en het is niet omdat je het weet hoe je een ploeg moet aanpakken, dat het ook lukt. Dat is nog een paar andere mouwen.”

https://www.youtube.com/watch?v=RhE5uiQjFbk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier