Aimé Anthuenis: “Lokeren heeft een mirakel nodig”

Speeldag 23 was er eentje om snel te vergeten voor Sporting Lokeren en Racing Genk. “Vooral voor de Waaslanders ziet het er niet goed uit”, aldus onze huisanalist Aimé Anthuenis. De zege van Moeskroen was voor onze ex-bondscoach dan weer geen verrassing. “Genk hoeft niet te panikeren, maar het kampioenschap is nog lang. Het mentale aspect zal nu wel steeds belangrijker worden.”

Drama in Daknam afgelopen zaterdag. De club verloor de kelderkraker tegen Zulte Waregem met 0-3. “Lokeren heeft nu nog maar 14 punten en moet straks al 8 punten goedmaken op eerste achtervolger Waasland-Beveren. En dat terwijl er slechts 21 punten meer te verdienen zijn. Een bijna onmogelijke opdracht. Lokeren heeft een mirakel nodig wilt het zich alsnog te redden. Spijtig want als je alle resultaten van Sporting Lokeren in de laatste twintig jaar op een hoopje gooit, waren de Waaslanders een vaste waarde in de linkerkolom. In 2014 won het nog zelfs de beker. Ook is de spelerskwaliteit misschien niet genoeg voor eerste klasse en zijn er dit seizoen te veel mislukte transfers gebeurd. Bovendien hebben ze nog een zwaar programma voor de kiezen.”

Lang seizoen
Een andere opvallende uitslag afgelopen speeldag was Racing-Moeskroen. De Limburgers gingen op eigen veld verrassend met 1-2 onderuit tegen Moeskroen. “Moeskroen is de laatste speeldagen sterk bezig. Verrast door hun prestatie ben ik eigenlijk niet. Racing Genk hoeft nu niet de panikeren. De kloof met Club Brugge bedraagt nog 7 punten. Maar toch is het voor hen al een lang seizoen geweest en zal het mentale aspect steeds belangrijker worden. Het belooft nog een spannende competitie te worden.”

Volgende zondag is het opnieuw Super Sunday met Club Brugge-Gent en Standard-Anderlecht. Maar eerst worden nog de halve finales in de Beker van België afgewerkt. “Voor mij is AA Gent dé bekerfavoriet. Ze beschikken over het meeste kwaliteit. Bovendien speelden ze al niet met hun sterkste bezetting tegen Kortrijk met het oog op de halve finale. Ik zie hen, net zoals KV Mechelen, doorstoten naar de finale.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier