Aimé Anthuenis: “Zulte Waregem heeft op een niveau gespeeld dat iets hoger lag dan zijn mogelijkheden”

Op de tiende speeldag had ook Racing Genk het opnieuw buitenshuis heel moeilijk en won Anderlecht maar nipt voor eigen publiek tegen Lokeren. Over die en andere opvallende feiten laat onze huisanalist Aimé Anthuenis naar goede gewoonte zijn licht schijnen.

Anderlecht moet zich herpakken tegen Mainz

“Anderlecht had tegen Lokeren desondanks de 1-0 zege weer een van die dagen dat het niet liep. In de eerste helft sprong het slordig om met de kansen en na de pauze ging het ei zo na helemaal kopje onder. Donderdag in de Europa League op bezoek bij Mainz zal het stukken beter moeten.  Lokeren kende heel wat tegenslag: de niet gefloten penalty en de uitsluiting van Galitsios heeft de Waaslanders serieus benadeeld. Het is enorm pijnlijk voor Georges Leekens en zijn spelers.”

Vertrek van Gentse sterkhouders bezorgt club geen handicap

“De voorbije maanden moest AA Gent met Depoitre, Kums en Sels enkele serieuze kleppers laten vertrekken, maar dat hebben de Buffalo’s prachtig opgevangen. Dat toonde de wedstrijd tegen Zulte Waregem opnieuw aan. Coulibaly en vooral Simon waren een gesel voor de Esseveeverdediging. En Van der Bruggen en Dejaegere kenden een prima wederoptreden.”

“Zulte Waregem moet niet te veel conclusies trekken uit de 3-0 nederlaag. Het heeft ook een periode gekend waarin ze op een niveau hebben gespeeld dat iets hoger ligt dan hun mogelijkheden. Dat ritme kan je niet aanhouden, maar ze staan nog altijd zeer goed geplaatst. Ik ben ervan overtuigd dat ze tot het einde kunnen meespelen voor de derde of vierde plaats.”

Spektakel in het Guldensporenstadion

“Het meeste spektakel viel er zaterdag in Kortrijk-Standard te beleven. Het was een opeenstapeling van mooie doelpunten, maar dat heeft ook een keerzijde. Soms ging het ook om enkele zware blunders in de verdediging. Ik snap bijvoorbeeld niet dat William niet werd vervangen bij Standard door coach Aleksandar Jankovic. Hij ging twee keer serieus in de fout.”

Ferrera pakt slechts één op twaalf bij debuut als coach van KV Mechelen

“Yannick Ferrera heeft voorlopig nog niet kunnen winnen als coach van KV Mechelen. Ook gisteren niet tegen KV Oostende, maar ik zou niet zeggen dat hij zijn start gemist heeft bij Malinwa. Hij moet roeien met de riemen heeft. Aanvallend heeft de ploeg heel wat mogelijkheden, maar ze slikken te gemakkelijk een doelpunt. Maar het kan snel keren. Als ze volgende week winnen tegen Moeskroen komen ze opnieuw in de buurt van play-off 1.”

Het uitcomplex van Racing Genk

“Racing Genk kende opnieuw een zeer moeilijke avond op verplaatsing. Dit keer kon Moeskroen niet opzij gezet worden. Coach Peter Maes wees op de mentaliteit als boosdoener, maar daar twijfel ik aan. Het lijkt me eerder een kwestie van kwaliteit. Op tien wedstrijden vijftien doelpunten slikken is niet gering. Maar ook opnieuw zou ik Racing Genk niet afschrijven. Na Nieuwjaar heeft de ploeg ook een stevige remonte ingezet. Hoe het komt dat het verschil tussen uit en thuis zo groot is? Genk beschikt over een technische goede ploeg, maar tegelijk is het ook een jong elftal. Buffel is eigenlijk de enige speler met ervaring. Als je tekort komt op het vlak van karakter en leiderschapskwaliteiten, betaal je dat op verplaatsing altijd meer cash.”

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier