Aimé Anthuenis: “Wesley is onmisbaar voor Club”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis zag afgelopen weekend een vooral op aanvallend vlak heel sterk Club Brugge. “Wesley is dé exponent, hij is onmisbaar”, zegt hij. Anderlecht won volgens Anthuenis “verdiend, maar o zo moeilijk”. De oud-bondscoach meent ook dat Standard en AA Gent “zwaar in de penarie” zitten.

Gentse afgang

Club blijft bevestigen. Het aanvallende compartiment is heel sterk, met vooral Wesley als dé exponent. Hij speelde heel goed en is onmisbaar voor dit Club. Ook Danjuma, Vormer en Vanaken speelden een puike match. Het is nog vroeg om te zeggen maar Club doet sowieso mee tot het eind voor de hoofdprijs. Het kreeg wel een zwak Gent voorgeschoteld. De Buffalo’s zitten zwaar in de shit. Gent staat wel nog in de top zes, maar het draait niet en Vanderhaeghe ligt er zwaar onder vuur. Iedereen weet dat hij een goede coach is, maar je voelt dat de appreciatie er zowel bij supporters als bestuur niet meer is. Volgens mij is het er eigenlijk nooit honderd procent geweest, want Vanderhaeghe is te low profile. Hij wordt gerespecteerd, maar meer ook niet. Gent moet woensdag naar Virton voor de beker. Als het daar misloopt, en zo’n verplaatsingen zijn niet makkelijk, zie ik het somber in voor Vanderhaeghe. Ook de Europese uitschakeling blijft hem achtervolgen. Hoe je het draait of keert: dit Gent is een hele nieuwe ploeg met twee-drie jaar geleden. Foket is niet waardig vervangen, Asare wordt een dagje ouder, Neto wordt gemist, Kalinic liet niet meteen de beste indruk en de aanvallers zijn misschien niet goed genoeg. Eigenlijk mag je dat de trainer niet aanwrijven.

Genk swingt, Anderlecht wint nipt

We kunnen niet om Genk heen. Elke week kunnen we wel een andere uitblinker noemen. Samatta, Pozuelo waren het recent, nu is het opnieuw aan Trossard. Drie prachtige goals. Hij was echt weergaloos. Genk zal heel hoog eindigen. Er wordt ook goed gewerkt achter de schermen. Maehle is bijvoorbeeld een schitterende rechtsback, die aanvallend heel veel bijdraagt. Hij is er al sinds vorig seizoen, maar breekt dit seizoen helemaal door, wat van hem een toptransfer maakt.

Anderlecht won verdiend maar o zo moeilijk. Een winnend doelpunt in de extra tijd heeft ervoor gezorgd dat paars-wit nu misschien weer is vertrokken. Het komt er vooral op neer om Europees recht te blijven, anders zal Vanhaezebrouck het moeilijk krijgen. De volgende opdracht moet dus gewonnen worden. Het programma de komende weken oogt niet bijzonder moeilijk. Misschien kan Anderlecht zo zichzelf weer lanceren. Standard zit dan weer in de hoek waar de klappen vallen. Ik mis vooral leiderschap op het middenveld bij de Rouches. Marin is geen slechte speler, maar een leider is het ook niet.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier