Aimé Anthuenis: “Anderlecht krijgt stilaan vorm”

Hij gaf gisteren nog de aftrap voor de topper tussen Genk en Anderlecht, vandaag zit hij alweer op post als onze huisanalist. Aimé Anthuenis zag afgelopen weekend hoe Anderlecht “vorm begint te krijgen”, Antwerp “een verrijking is voor de hoogste klasse” en KV Mechelen “diep in de penarie” zit.

Genk-Anderlecht

Anderlecht begint stilaan vorm te krijgen. Vooral de transfer van Saief is een enorme versterking als je kijkt naar hoe Vanhaezebrouck wil spelen: met drie achterin en twee opkomende flanken. Saief deed dat heel goed. Ik denk niet dat Anderlecht nog veel punten zal laten liggen. Vanhaezebrouck gaf zelf ook aan dat hij niet veel meer ging wisselen. Hij zal verder steunen op Kums en Trebel centraal op het middenveld want dat draaide goed. Misschien komt er nog een nieuwe spits, zoals ik hier en daar hoor waaien. Genk had ook kunnen scoren, zeker in de eerste helft. Maar je merkt de afwezigheid van een echte afwerker zoals Samatta en Karelis. De jonge Vanzeir deed het zeker niet slecht. Hij werkte hard, maar de afwerking ontbrak. Daar zat het verschil met Anderlecht, dat terecht won.

Antwerp-Club

Of de gelijkmaker van Vormer afgekeurd moest worden? Het is heel moeilijk in te schatten. Ik denk het niet. De twee late goals zijn vooral te wijten aan paniek bij Antwerp. Het werd allemaal wat moeilijker te belopen en Club bleef maar komen, met Vormer opnieuw als dé aanjager. De Gouden Schoen is al langer bekend. Bij Antwerp liep iedereen plots door elkaar en bovendien viel de bal dan ook nog eens heel slecht voor hen. Van zodra de 2-1 viel, voelde je dat ze het nog zouden weggeven. Club is een strijdend geheel geworden. Het is geen toeval dat ze vaak op het eind nog punten winnen. Er lost het altijd wel iemand op. Antwerp is dan weer een grote aanwinst voor de hoogste klasse. Ze moeten er niet wanhopen en doen volop mee voor play-off  1.

Gent bevestigt, STVV valt terug

AA Gent blijft enorm bevestigen en daar mag Vanderhaeghe bijzonder trots op zijn. Ze staan op de vierde plek en doen rustig voort. Ik heb het gevoel dat ze er uit de actualiteit willen blijven nu en het match per match bekijken. Dan zien ze wel waar ze uitkomen. Gent is een zekerheid voor de top zes. STVV kent dan weer een zware terugval en ik hoor dat zelfs trainer De Roeck onder druk komt te staan. Waasland-Beveren speelde een goeie eerste match onder Vermant. Misschien doen ze toch weer mee voor play-off 1. Ze moeten nu wel naar Anderlecht, wat toch een pak moeilijker zal zijn.

Onderin

Zulte Waregem pakte nog eens de zege en dat zal enorm veel deugd gedaan hebben. Ze zijn nog niet helemaal gered, maar ze hebben weer flink wat ademruimte. Dat is heel belangrijk. Het zal tussen Mechelen en Eupen gaan voor de degradatie, die ook nog tegen elkaar moeten (op speeldag 26, red.). Dat wordt een hele cruciale match. Mechelen zit echt wel in de penarie, na een nieuwe nederlaag. Eupen gaf dan weer al veel punten weg op het einde van de match. Dat zal wel in de hoofden van die spelersgroep beginnen kruipen. Ze richten zich vooral op aanvallende versterking in de transferperiode, maar volgens mij moeten ze zich dringend achterin versterken. Aanvallend zit het er goed, maar ze kregen er opnieuw drie binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier