Aimé Anthuenis: “Het ligt niet aan de inzet bij Anderlecht”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op het voorbije vaderlandse voetbalweekend. Van speeldag 25 onthoudt hij hoe Anderlecht “in de dieperik” is beland, Kortrijk en Waasland-Beveren “vrolijk verder blijven doen” en zag hij een “mooie match” in Brugge. Anthuenis waagt zich ook aan enkele voorspellen voor de komende dagen.

De dieperik van Anderlecht

Anderlecht kan thuis niet winnen van de laatste in de stand. Het is in de dieperik beland. Er zijn verzachtende omstandigheden, met de afwezigheid van onder meer Trebel, maar elke ploeg kent zo’n moeilijkheden. Anderlecht heeft altijd al een sterke kern gehad en moet daarmee kunnen omgaan. Vanhaezebrouck steekt het onrechtstreeks op het bestuur omdat hij niet de transfers heeft gekregen die hij wou. Er wordt ook gezegd dat het aan inzet ligt. Maar daar ben ik het niet mee eens. Er is wel inzet, maar er is te weinig klasse. Bepaalde spelers zijn misschien wat overroepen. En er staan spelers niet op hun beste plaats. Als je Morioka op de flank zet, dan wordt volgens mij een slechte transfer.

Kortrijk en Waasland-Beveren gaan vrolijk verder

Het verhaal van Kortrijk blijft duren. De Boeck heeft die ploeg volledig gereanimeerd. Enkele weken geleden werd er nog gevreesd voor degradatie en nu doet het volop mee voor de zesde plaats. Perbet scoorde twee keer. Als er één speler is die de laatste jaren altijd heeft gescoord in ons land, dan is het hij wel. Hij is een ongelooflijke opportunist. Kortrijk moet nu thuis tegen Antwerp. Als het die match wint, dan komt het op amper één puntje. Bovendien maakt Kortrijk nog een mooie kans op de bekerfinale. Dat is echt knap. Ook Waasland-Beveren doet vrolijk verder onder Vermant, met offensief voetbal. Thelin is het voorbeeld van een spits die te snel is afgeschreven. Hij voert de topschutterstand aan en bewijst zich volop. Of hij de oplossing had kunnen zijn voor Anderlecht? Dat weet ik niet. Maar ze moeten er iets in hebben gezien toen hij werd aangekocht, maar hij kreeg nooit echt zijn kans. Wat zeker is, is dat Waasland-Beveren, samen met Kortrijk, Standard en Genk volop meedoet voor plek zes. Het wordt bijzonder spannend.

Mooie match in Brugge

Club Brugge-Charleroi was een mooie match met veel goals. Dat belooft voor play-off 1. De doelman van Brugge liet niet de allerbeste indruk, maar de bezoekers deden het nog eens ‘op zijn Charlerois’, met een hele goeie Benavente. Zo’n speler zou elke ploeg kunnen gebruiken. Het liep ook bij Brugge al weer veel beter en de zege zou zeker verdiend geweest zijn. Hopelijk voor hen is de trein weer vertrokken.

Een drukke voetbalweek

Woensdag wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Ik plaats Vormer op 1, gevolgd door Dendoncker en Vanaken. Die laatste zou het ook zeker verdienen, maar volgens mij zullen de meesten voor Vormer kiezen. Dat is dé draaischijf bij Club. Ik denk dat de twee spelers van Club elkaar wat punten zullen afsnoepen. Soms is er al eens een onverwachte wending tijdens de uitreiking maar dat verwacht ik hier nu niet. Ook de terugmatchen in de halve finale van de Beker van België staan op het programma. Ik zie het Kortrijk halen van Genk. Kortrijk speelt bevrijd en Genk staat onder zware druk. Het heeft het bovendien moeilijk thuis. Ik denk dat Kortrijk daarom de finale haalt. Standard is de favoriet in de andere match, maar het kan soms rare dingen doen onder druk. Brugge heeft bovendien een groot voordeel: het weet dat het vanaf minuut één volle bak moet gaan. Ze weten waar ze aan toe zijn. Ik zie het nog gebeuren dat Club de finale haalt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier