Aimé Anthuenis: “De linker- en rechterkolom lijken wel omgewisseld”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis zag afgelopen weekend weer enkele verrassende uitslagen op onze velden. “In de lijn van het seizoen. De linker- en rechterkolom van het klassement staan precies omgekeerd”, zegt hij. “Maar alles zal uiteindelijk wel op zijn plooi vallen.”

KV Kortrijk – Club Brugge: 1-2

De kern van Club telt een twintigtal gelijkwaardige spelers. Leko voerde zes vervangingen door in zijn opstelling maar dat maakte geen verschil. In de Belgische competitie kan dat heel waardevol zijn. Die concurrentie kan motiverend werken maar dan moet er wel Europees worden gespeeld. Zo kan iedereen tevreden worden gehouden. Daarom is de match in Athene van donderdag zo belangrijk. Kortrijk speelde op zijn beurt een zwakke eerste helft maar overtroefde Club in de tweede helft. Bovendien kreeg het een duidelijke penalty niet. Zo bleef het puntenloos na de match maar het blijft een ploeg die technisch verzorgd en aanvallend voetbal brengt.

Genk – Charleroi: 0-1

Er loopt voldoende talent rond in Genk, misschien zelfs te veel. De trainer moet moeilijke keuzes maken op het middenveld. Volgende week moet het thuis aan de bak tegen KV Mechelen. Dan zal Genk azen op revanche. Het Genks bestuur zal deze week wel al de nodige druk zetten. Charleroi beleeft dan weer een droomstart. Het speelt als hechte ploeg, zonder veel toppers en kreeg in vier matchen nog maar twee goals tegen. Mazzu verricht opnieuw uitstekend werk. Volgende week wacht wel opnieuw een zwaar examen, thuis tegen Zulte Waregem.

Anderlecht – STVV: 2-3

Anderlecht vindt het juiste ritme niet. Het slikt weer drie doelpunten. Er zijn voldoende goeie spelers voorhanden maar niemand vindt zijn beste rendement. Obradovic en Kara klungelden op positioneel vlak en het middenveld met Kums, Dendoncker en Hanni werd overtroefd door het sterke middenveld van STVV. Teo is al maanden op zoek naar zichzelf. Het is nu aan Weiler om een oplossing te vinden. Hij heeft er het materiaal voor en moet zorgen dat iedereen zijn vorm van de play-offs terugvindt. STVV doet het dan weer heel goed. Boli is een goed aanspeelpunt en De Petter en De Sart vormen een sterk middenveld. Er zit veel complementariteit en inzet in de ploeg. Een pluim ook voor De Roeck: winnen op Anderlecht in je eerste match is sterk.

Standard – Zulte Waregem: 0-4

Tot op het uur kon de match alle kanten op maar dan ontbond Zulte Waregem zijn duivels. Vooral Kaya en Olayinka waren de grote uitblinkers. Hoewel Standard veelbelovend aan de competitie was begonnen, heeft het door de laatste twee nederlagen weer flink wat krediet verloren. Wordt het opnieuw een seizoen met ups en downs waarbij er tot de laatste speeldag voor plek zes zal moeten worden geknokt? Het ziet er naar uit. Komend weekend wacht hen een zware dobber: op het veld van Club.

Moeskroen – AA Gent: 3-2

Ongelooflijk wat AA Gent meemaakt. Het werd al enkele keren koud gepakt op het einde van de wedstrijd. Gent kwam 0-2 voor en maakte bijna een derde doelpunt. Dan kwam er plots een inzinking van jewelste en werd het slachtoffer van een onterechte rode kaart. Het geluk zal wel eens keren maar nu is het echt van moeten. Geen Europees voetbal en 1 op 12, dat weegt door in zo’n kern. Er werd veel geïnvesteerd en er is een te grote kern. Misschien kan de thuismatch van komend weekend tegen Anderlecht voor een kentering zorgen. Reken er maar op dat het bestuur en Vanhaezebrouck deze week met elkaar zullen spreken en dat er een groepsgesprek met de spelers zal zijn. Moeskroen speelt dan weer onbekommerd. Rednic beschikt over een groep getalenteerde spelers en de degradatiezorgen lijken er heel ver weg.

KV Mechelen – Antwerp: 1-2

Een verrassende uitslag in deze streekderby. Mechelen speelt nog niet op het niveau van vorig seizoen. Veel spelers zoeken nog naar het juiste ritme en vooral achterin is Mechelen erg kwetsbaar. Antwerp staat met een 7 op 12 verder dan het zelf had gedacht. Haroun speelde een sterke wedstrijd. Naast Jelle Van Damme zal er wel nog wat versterking komen.

Waasland-Beveren – Lokeren: 2-3

Nog een onverwachte uitslag was het in de Wase derby. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening. Lokeren werkte in de eerste helft af aan honderd procent. Waasland-Beveren deelde bovendien cadeaus uit achterin. Het domineerde wel de tweede helft en kwam erg dicht bij de gelijkmaker. Uiteraard miste het Gano. Ik hoor wel dat er volop een vervanger wordt gezocht. Voor Lokeren is deze uitslag een opsteker maar er is echt wel nog een kwaliteitsinjectie nodig. Er moeten zeker nog drie spelers bijkomen, anders dreigt er een strijd om de degradatie te ontlopen.

Eupen – KV Oostende: 2-1

Oostende zit in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Antwerp moet er komend weekend gewonnen worden anders dreigt er een grote crisis. Het is tijd dat de vedetten van vorig seizoen opstaan en beginnen spelen voor hun trainer en de ploeg. Het was te verwachten dat Eupen vol gas zou spelen om de nul kwijt te zijn. De inbreng van Leye heeft hen duidelijk goed gedaan.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier