Aimé Anthuenis: “Er wordt vooral op strijdlust gespeeld”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis loopt niet warm voor het geleverde spel in de play-offs. “Er wordt niet goed gevoetbald. We zien vooral veel strijd. De manier waarop gewonnen wordt is van geen tel meer”, zegt Anthuenis, die Club Brugge nog niet afschrijft voor de titel.

Play-off 1

Twee op negen voor Club. Dat is niet veel, maar er zitten twee moeilijke uitmatchen bij en zondag volgt er al een derde tegen Anderlecht. Nadien wordt het programma makkelijker, met meer thuiswedstrijden. Het is voor Club zaaks om de achterstand beperkt te houden. Maar het is wel zo dat er beter gespeeld zal moeten worden. Op deze manier zal het niet lukken. Maar Anderlecht speelt ook geen topvoetbal. Ik ga er niet van uit dat ze zomaar de drie punten zullen halen zondag. Als het wel lukt dan komt Club op negen punten. Dat zou wel eens te veel kunnen zijn voor de Bruggelingen. Maar Club zal met veel agressie aan de match beginnen, dat verwacht ik wel. Een gelijkspel zou al niet slecht zijn voor hen, dan beperken ze de achterstand. Club kan misschien profiteren van de zware match van Anderlecht tegen Manchester donderdag. Dat wordt een helse klus.

Dat AA Gent volop meedoet is voor niemand een echte verrassing. Ze hebben een psychologisch voordeel en het is minder van moeten dan bij Club en Anderlecht. Gent lijkt zeker van een Europees ticket, de rest is bonus. Ze kunnen bovendien terugvallen op een grote kern. Zeven op negen en een thuismatch tegen Oostende in het vooruitzicht. Ze kunnen komend weekend een hele goeie zaak doen. De strijd om de vierde plaats ligt nog helemaal open. Iedereen kan nog voor een Europees ticket gaan. De druk in Oostende groeit. Ik begrijp wel Vanderhaeghes frustratie, na het nipte verlies.

Ik denk dat we pas goed voetbal zullen krijgen wanneer er wat beslissingen zullen zijn gevallen. Zolang er punten moeten gehaald worden zal er vooral strijdvoetbal in plaats van goed voetbal gespeeld worden. Dat laatste heb ik nog niet gezien in play-off 1.

Play-off 2

In de ene poule zal niemand Genk kunnen afstoppen, zoveel lijkt wel duidelijk. Ze wonnen opnieuw met 0-3, dat zegt genoeg. In de andere poule zijn er nog meerdere kandidaten voor groepswinst. Mechelen doet ook mee. Ik had wel meer van Lierse verwacht. Ze brengen niet meer dat goede voetbal van eerder in het seizoen. Dat verrast me. Het is nog heel vroeg om te veel conclusies te trekken en er is nog veel mogelijk in die poule. De tendens is vooral dat er weinig goed voetbal te zien is. De manier waarop er wordt gewonnen is al lang van geen tel meer. Dat is jammer, maar de punten zijn nu eenmaal heel veel waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier