Aimé Anthuenis: “Anderlecht komt heel goed weg”

Een nieuw voetbalweekend achter de rug betekent weer heel wat stof om over na te praten. Een kolfje naar de hand van onze huisanalist Aimé Anthuenis. “Anderlecht won onverdiend. Je voelt dat er stress bij komt kijken. Club is dan weer terug van weggeweest.”

Play-off 1: Izquierdo en Berrier

Anderlecht won onverdiend tegen Zulte Waregem. Het kwam goed weg want Zulte wrong vele kansen de nek om. Je merkt dat er stress bij komt kijken. Bovendien zijn ze te afhankelijk van Teodorczyk. Ze missen zijn goede vorm. Als hij niet begint te scoren kan het nog moeilijk worden. Maar goed, Anderlecht mag toch met een comfortabele vier punten naar Brugge trekken en voor hetzelfde geld legt de spits er daar twee in het mandje. Een overwinning volgende week en paars-wit is kampioen, maar ook bij een draw lijkt het gespeeld. Mocht Club winnen dan nadert het tot op één puntje. Dan is Anderlecht nog favoriet, maar dan zie ik de beslissing pas op de laatste speeldag vallen. Club is terug van weggeweest en dat kunnen we aan één man toeschrijven: Izquierdo. Hij trekt ze, zoals eerder op het seizoen, weer recht. Zijn aanwezigheid scheelt vijftig procent van het kunnen van Club.

AA Gent was heel goed bezig maar kreeg nu vier tegendoelpunten te verwerken. Dat kan eigenlijk niet. Zeker als je ziet welke missers daarbij waren. Maar ik zie ze nog steeds als favoriet voor de derde plek, ook al komt Oostende na een 6 op 6 opzetten. Het heeft lang gewacht om te oogsten, maar ze hebben veel mogelijkheden, vooral offensief. Een goeie Berrier betekent een goed Oostende, dat is nogmaals gebleken. Weinig spelers op onze velden zoals hij die techniek en scorend vermogen combineren. Oostende speelt nog tegen Anderlecht en Club, het zal dus mee bepalen wie kampioen speelt.

Voor plek vier doet ook Charleroi nog mee. Zulte Waregem speelt dan weer ontspannen voetbal, zoals op Anderlecht, maar het pakte tot dusver amper twee punten. Ik hoor dat er al volop gewerkt wordt aan versterking en ze er meer bezig zijn met volgend seizoen. Ik denk dat de laatste plaats in play-off 1 voor hen is weggelegd. Maar ze spelen al Europees dus is dat niet helemaal onlogisch.

Play-off 2: Wispelturig

Veel ploegen spelen met ups en downs, zowel in play-off 1 als play-off 2. Waasland-Beveren wint telkens op verplaatsing, maar thuis niet, Mechelen verliest, Standard is uitermate zwak. Lierse toont dan weer dat het eigenlijk in 1A thuishoort, met enkele knappe spelers. De rest is bezig met volgend seizoen. Genk verkeert wel in goeie vorm. Ze hebben heel veel goeie spelers rondlopen en spelen goed voetbal. Het gaat tussen Sint-Truiden en Mechelen om Genk te bekampen in de finale. Wie het ook wordt, Genk is sowieso de favoriet om tegen de vierde uit play-off 1 te spelen. Dan ben je als play-off 1-ploeg nog lang niet thuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier