Aimé Anthuenis: “Club Brugge nog moeilijk af te stoppen voor titel”

“Het wordt voor verschillende ploegen een strijd tot de allerlaatste reguliere speeldag”, voorspelt Aimé Anthuenis over de race naar play-off 1. Ook al zijn we nog maar half december, onze huisanalist ziet Club Brugge nu al als dé grote favoriet voor de titel.

“Club Brugge is verlost – als je dat zo eigenlijk mag noemen – van Europa en de beker. Ze wonnen opnieuw vlot en met Engels en Refaelov zijn er twee hele belangrijke spelers terug. Tel daar binnenkort ook nog Diaby bij en je weet dat er heel veel mogelijkheden zijn om met een sterke bezetting de titelstrijd aan te gaan.”

De titel

“Ik weet het, het is nog heel vroeg om uitspraken te doen. Maar Brugge wordt volgens mij nog moeilijk af te stoppen voor de titel. Anderlecht wordt de grootste uitdager. Het speelt altijd mee. Gent zal zich dan weer serieus moeten herpakken, vooral op verplaatsing dan, als het nog wil meespelen. Hein Vanhaezebrouck had na de nederlaag in Sint-Truiden wel gelijk dat spelen zonder Asare en Neto een groot verschil betekent. Ik merk dat Gent vooral Sven Kums mist, als aanspeelpunt vanuit de verdediging. Zonder die drie spelers is Gent eigenlijk maar een middelmatige ploeg, zo is gebleken. Standard komt dan al weer van te ver om nog mee te doen voor het kampioenschap.”

De laatste plaatsjes

“Het wordt sowieso een strijd tot de allerlaatste reguliere speeldag, voor verschillende ploegen, om play-off 1 te halen. Na Club en Anderlecht zijn Zulte Waregem en Oostende volgens mij ook zekerheden. Maar die twee zullen volgens mij niet meestrijden voor de titel. Voor de plaatsen vijf en zes wordt het drummen. Gent, Charleroi, Standard, en ook nog Genk, denk ik. Genk laat bij momenten mooi voetbal zien en speelde tot dusver een mooi Europees parcours bij elkaar. Maar ze zullen wel dringend punten moeten pakken om er nog bij te zijn. Vooral op verplaatsing. Daar kent het net als Gent veel moeilijkheden. KV Mechelen komt ook dichtbij maar zal volgens mij samen met KV Kortrijk op de plaatsen zeven en acht eindigen. Ik vrees dat Mechelen vooral in de verdediging iets te kort komt. De transferperiode staat voor de deur en die kan nog een grote rol spelen, net als de uitslag van Charleroi-Standard. Zoals verwacht legt Standard zich niet zomaar bij de uitspraak dat het nul punten krijgt neer. Die drie punten kunnen nog veel bepalen, en dat voor verschillende teams.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier