Aimé Anthuenis: “Laatste zes ploegen mogen niet gerust zijn”

“Veel ploegen maakten zich geen zorgen in de staart van de rangschikking, maar de schrik zal nu stilaan toch in heel wat bestuurskamers sluipen.” Onze huisanalist Aimé Anthuenis ziet de degradatiestrijd weer openbarsten, na de overwinningen van zowel Westerlo als Moeskroen. “Maar door de slechte velden is er heel weinig goed voetbal gespeeld”, blikt hij verder terug.

We beginnen de evaluatie van het voetbalweekend onderaan, waar Moeskroen thuis Lokeren klopte (2-1, red.) en Westerlo onverwacht ging winnen op het veld van play-off 1-kandidaat KV Mechelen (1-2, red.). “Veel ploegen waren het hele seizoen vrij gerust in de strijd onderin. Nu zowel Moeskroen als Westerlo punten pakken, zal er wel wat paniek in sommige de bestuurskamers sluipen. Ploegen als Waasland-Beveren en Sint-Truiden moeten naar onderen kijken. En als Kortrijk zich niet snel herpakt, kan het ook daar wat beginnen spannen.  De laatste zes mogen niet op beide oren slapen.”

Play-off 1

“Mechelen heeft dan weer een ongelooflijke kans gemist om zich serieus in play-off 1 te nestelen. Dit zou wel eens een keerpunt kunnen zijn. Genk mengt zich volop terug in de strijd en Gent is voor mij een zekerheid voor de top zes. Ik zie het die twee ploegen halen, samen met Club, Anderlecht, Zulte Waregem en Oostende. Charleroi geeft het de laatste tijd wat weg en Standard is wat mij betreft uitgeschakeld, na de nederlaag tegen Club (0-3, red.). Trebel is vertrokken en er wordt een onregelmatig seizoen afgewerkt in Luik.”

De titel

“De overwinning van Club was indrukwekkend. Zij zijn de grote favoriet voor de titel. Ze zijn verlost van alle andere competities en de focus ligt heel hoog. Er is een goeie spirit en drive, en er is het materiaal om kampioen te spelen. Maar de finale wordt pas in de play-offs gespeeld. In het verleden heeft een topfavoriet het toch plots nog laten afweten. Maar ik zie dat in Brugge niet zo snel gebeuren eigenlijk.”

Toekomst Preud’homme

“Mocht Club kampioen spelen, dan zie ik Preud’homme wel een sabbatjaar nemen. Het bestuur zal hem zeker proberen overtuigen, zoals vorig jaar, maar ik denk dat hij nood heeft aan wat rust. Preud’homme steekt ontzettend veel energie in zijn job en misschien heeft hij wat schrik gekregen van nog een nieuwe campagne in de Champions League. Ik kan natuurlijk niet in zijn hoofd kijken. Misschien krijgt wel een aanbod dat niet te weigeren valt.”

De winter

“De staat van de velden heeft het spel wel beïnvloed. De velden lagen er heel erg hard bij. Er was heel weinig goed voetbal te zien, vind ik. Hopelijk verandert dat de komende speeldagen, zeker met het oog op de plaatsjes in de play-offs. Het is uitkijken naar warmere tijden. En niet alleen voor het voetbal, eigenlijk. (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier