Aimé Anthuenis: “Strijd om top zes is ongezien spannend”

“Genk, Charleroi en Mechelen behaalden gouden punten, Gent is de grote pineut.” Onze huisanalist Aimé Anthuenis laat zijn licht schijnen over het voorbije voetbalweekend. Hij ziet de strijd om play-off 1 steeds spannender worden. “Ik schrijf ook Standard nog niet helemaal af.”

“Drie doelmannen hielpen hun team aan belangrijke punten. Van Crombrugge zorgde met enkele knappe reddingen tegen Gent wellicht voor de redding van Eupen, Copa hield Club op wonderbaarlijke wijze van een goal en Gillet was ijzersterk voor Standard. Een pluim voor die keepers.”

Topper met zes goals

“Anderlecht tegen Zulte Waregem leverde spektakel op. Er vielen zes doelpunten maar dat hadden er gerust nog meer kunnen zijn. Vooral de thuisploeg wrong eigenlijk nog een pak kansen de nek om. Anderlecht speelde een sterke match, met Hanni centraal als hele goeie spelverdeler. Het komt zo gelijk met Club Brugge, dat botste op een sterke Copa. Lokeren heeft zichzelf teruggevonden met de sterke as De Sutter-De Ridder. De vieringen van Club na de Gouden Schoen hebben zeker ook een invloed gehad op het spel van de kampioen.”

Play-off 1

“Oostende werd overspeeld door Moeskroen. Het keerde met drie heel gevleide punten terug naar de kust. Slecht voetbal, maar het zal Vanderhaeghe worst wezen. Oostende zet een heel belangrijke stap richting play-off 1. Wat Moeskroen betreft. Ze staan dan wel vier punten achter op de voorlaatste, Westerlo, toch zie ik ze nog iets doen. Ze spelen de laatste matchen lang niet slecht. Als ze dit niveau kunnen aanhouden, zie ik ze zichzelf toch nog redden. Ze spelen volgend weekend een cruciale match tegen Waasland-Beveren, terwijl Westerlo tegen Club moet spelen. Het kan zomaar keren.”

“Genk leverde een prachtprestatie af tegen de buren, met Pozuelo als grote gangmaker. Net als Mechelen en Charleroi sprokkelde het gouden punten. De strijd om de eerste zes plaatsen wordt ongezien spannend. Gent is de grote pineut van de speeldag. Het had niet verwacht te verliezen tegen Eupen. Gent had wel wat kansen, maar botste op een goeie keeper. Ik zie het Gent wel nog halen, maar het zal zeker tot de laatste zondag knokken worden. Standard presteerde opnieuw zwak, maar mocht het zondag winnen tegen Gent, dan doen ze raar maar waar weer zomaar mee voor play-off 1. Zeker mocht het de drie punten van de stopgezette match in Charleroi nog krijgen. Ik vind het trouwens hemeltergend dat daar nog geen uitspraak in is. Ik vraag me af hoe lang dit nog moet duren. Ik zie het nog gebeuren dat de uitspraak niet voor de play-offs zal vallen. Dat zou voor miserie kunnen zorgen. Een nieuwe match op neutraal terrein is de enige juiste beslissing. Geen punten voor beiden is ook voor de andere clubs niet correct.”

Europa

“Donderdag spelen drie ploegen in de Europa League. Anderlecht ontvangt Zenit, Gent bekampt Tottenham en Genk moet naar Roemenië. Die matchen zullen volgens mij aantonen hoever we met ons voetbal staan op het Europese toneel. Ik ben benieuwd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier