Aimé Anthuenis: “Gent en Charleroi halen play-off 1, het is voorbij voor Moeskroen”

Nu de reguliere voetbalcompetitie stilaan zijn ontknoping nadert, durft onze huisanalist Aimé Anthuenis zich steeds meer uitspreken over wie welke play-offs gaat spelen. “Gelet op hun programma, zie ik het Gent en Charleroi halen voor Mechelen en Genk. Bij Moeskroen zal de motivatie nu nog ver te zoeken zijn. Volgens mij is het spel onderin gespeeld.”

“Ik wil opnieuw graag eerst enkele spelers die opvielen vermelden. Doelman Van Langendonck hield Westerlo eigenhandig tot tien minuten voor tijd op een punt, Verdier van Mechelen kan vanuit elke positie scoren, Vanaken van Club speelt steeds beter en Tielemans van Anderlecht scoorde twee prachtdoelpunten. Een keer met links en een keer met rechts, beiden in één helft. Dat zie je niet elk seizoen. Die goals zullen Europa rondgaan en zijn transfer komende zomer bespoedigen.”

Play-off 1

“Genk, Mechelen, Gent en Charleroi strijden voor twee plaatsen. Gent en Charleroi liggen voor mij in polepositie. Ze hebben het gemakkelijkste programma. Gent speelt twee thuismatchen en een match op verplaatsing: tegen Waasland-Beveren, dat al gered is. Gent haalt 9 op 9, denk ik. Dat zal ook wel nodig zijn. Charleroi moet nog tegen zowel Kortrijk als Lokeren, twee ploegen die aan het freewheelen zijn richting einde competitie. Dat is een voordeel. Mechelen zette wel opnieuw een goeie stap afgelopen weekend, maar zich plaatsen voor play-off 1 lijkt een onmogelijke opdracht gezien het programma: op Standard, thuis tegen Anderlecht en op Gent. Het zou me ten zeerste verwonderen mochten ze daar genoeg punten halen. Genk speelt dan weer een knap Europees parcours maar daardoor hebben ze te veel punten laten liggen.”

Met zijn tweetjes voor de titel

“De titelstrijd zal tussen Club en Anderlecht gaan, zo veel lijkt wel duidelijk. Dit Anderlecht is aan een sterke reeks bezig en kan Club het vuur aan de schenen leggen om kampioen van België te worden. Het speelde een goeie match op Oostende. Club had het moeilijk maar haalde verdiend de drie punten tegen Westerlo, dat lang overeind bleef dankzij zijn keeper. Onder die twee zullen alle ploegen die zich plaatsen voor play-off 1 een gooi kunnen doen naar de derde plaats. Het beste Gent zou wel meedoen voor de titel, maar die achterstand lijkt me te groot.”

Moeskroen zakt

“Onderin lijkt de strijd te zijn gestreden. Eupen en Waasland-Beveren zijn gered. Westerlo heeft nog een moeilijk programma en moet vooral hopen dat Moeskroen blijft verliezen. Ik denk dat Westerlo gerust mag zijn: het verschil bedraagt vier punten en dat aantal zie ik Moeskroen niet meer halen in zijn laatste drie matchen. Ze spelen nog tegen Gent, Standard en Kortrijk. Bovendien heeft Moeskroen heel wat gehuurde spelers. Achter de schermen worden de hoofden van zo’n spelers al door andere ploegen op hol gebracht, misschien zelfs door rechtstreekse concurrenten die wél in eerste zullen blijven. De motivatie om nu nog twee keer te winnen, terwijl het dat tot dusver amper dubbel zoveel heeft gedaan, zal ver te zoeken zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier