‘Das Kampfschwein’ na één wedstrijd uitgebeend: overdrijven we nu niet een beetje?

‘Bende prutsers’, ‘amateurs’, ‘sukkelaars’, ‘overbetaalde jeanetten’,… De commentaren op sociale media en nieuwssites zijn messcherp. Op Courtois na moet zowat elke Rode Duivel het ontgelden, maar vooral Wilmots is kop van jut. Das Kampfschwein wordt uitgebeend tot op het bot. Het is logisch dat de teleurstelling groot is, maar is een nederlaag tegen een land als Italië echt zo’n schande? De verwachtingen waren véél te hoog en dan kan je diep tuimelen.

De ontgoocheling bij de supporters was enorm. (foto's belga)
De ontgoocheling bij de supporters was enorm. (foto’s belga)

Of ik tevreden was gisterenavond? Allerminst! Zou ik andere keuzes gemaakt hebben dan de bondscoach? Zeker en vast! Maar of dit een beter resultaat tot gevolg zou gehad hebben, valt niet te voorspellen.

Gebrek aan lef kan je Wilmots zeker verwijten. Zoveel aanvallende weelde en slechts met één spits spelen: doodzonde is het! In het verleden is toch al voldoende aangetoond dat Lukaku verzuipt als hij eenzaam vooraan staat? We herinneren ons één voorzetje (dat niet arriveerde) en één huizenhoge (gemiste) kans. Meer wist Romelu niet klaar te maken. Dat is niet mager, dat is beschamend.

Misschien nog teleurstellender was de prestatie van Kevin De Bruyne. Normaal is hij dè sterkhouder van het team, maar nu lukte er amper iets. Slechte voorzetten, armtierige hoekschoppen, geen acties,… Een absolute offday! Het kan de besten overkomen, dus we verwijten Kevin niets. Maar waarom liet Wilmots hem zolang ploeteren? Wisselspelers genoeg, zouden we zo denken. Maar de coach durfde het niet aan om zijn goudhaantje naar de kant te halen.

Ook wij hebben dus zeker en vast kritiek, maar dan vooral omdat we onvoldoende lef toonden en omdat de bondscoach veel te laat ingreep. Maar in tegenstelling tot de grote meerderheid van het land dachten we niet dat we zomaar eventjes over de Italianen heen zouden walsen. 34 procent kans op een overwinning, 33 procent op een nederlaag en 33 procent op een gelijkspel, zo dachten we vooraf. En dat was blijkbaar nog tè optimistisch.

Tegen de Ieren wordt het evenmin een wandelingetje in het park, zo vrezen we. Maar we denken toch dat het goed komt. Onze cijfers: 65 procent kans op winst, 15 procent op een nederlaag en 20 procent op een gelijkspel. Thumbs up!

SOCCER EURO 2016 BELGIUM VS ITALY BIG SCREEN

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier