Five-a-side voetbal: iets voor jou?

Voetbal – klassiek-, zaal- en minivoetbal – is een van de meest geliefde sporten in ons land. En nu maakt nog een nieuwe voetbalvariant zijn intrede in België: five-a-side voetbal.

GARRINCHA_PITCH

“Five-a-side voetbal is momenteel de meest gespeelde voetbalvorm in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk”, vertellen de Brugse jeugdvrienden, Philippe Ombregt en Frédéric Meurisse. Onder de naam Garrincha introduceren zij niet alleen het five-a-side voetbal in België maar bieden ze ook een volwaardig alternatief voor de groeiende vraag naar flexibele sportbeleving. “Five-a-side voetbal wordt gespeeld tussen 2 ploegen van 5 spelers op een (kunstgras)terrein van 30 op 15 meter. De boarding en het omhangende net zorgen ervoor dat de bal steeds in het spel blijft, wat voor flitsend, snel en attractief voetbal zorgt. Dankzij de combinatie van verlichte indoor- en outdoorvelden kan er bovendien steeds gespeeld worden, ongeacht de weersomstandigheden.”

int2

Five-a-side voetbal in België

Garrincha wil op verschillende locaties in Vlaanderen, te beginnen in Brugge, liefhebbers van recreatief voetbal de kans bieden om onder verschillende competitievormen five-a-sidevoetbal te beoefenen. Op 26 december wordt in het centrum in Brugge de aftrap gegeven met de Garrincha Boxing Day Cup. Een dag later is er al de Garrincha Provincial Cup en van 28 tot en met 30 december zijn er Garrincha Youth Cups (U13 – U15 – U17). Net na Nieuwjaar, op 2 en 3 januari, kan er deelgenomen worden aan de Garrincha Recreative Cup. Vanaf 18 januari zal Garrincha dan volledig operationeel zijn en kan er vrij ingeboekt worden.

Bovenop de accommodatie en diverse competities zal Garrincha ook een nieuw online sociaal platform aanbieden, waarmee de verschillende ploegen en spelers met elkaar in contact zullen staan. Via het systeem kan men door het book, challenge en play – principe bijvoorbeeld ook snel een tegenstander, een locatie en een tijdstip voor een wedstrijd vastleggen. Nadien is het mogelijk om de teamprestatie via verschillende tools te analyseren en kunnen ook de statistieken bijgewerkt worden.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier