”Voor mij is Arthur Vermeeren een metronoom.” (foto Belga) © BRUNO FAHY BELGA

Imke Courtois: “Ik zou graag eens Vermeeren naast De Bruyne bezig zien”

“Ik hoop het. Er staat tenminste wat op het spel, we willen toch als reekshoofd naar de loting op 2 december? Woensdag was een oefenpartijtje, ik begreep Tedesco wel dat hij een aantal spelers die zich bij de Rode Duivels nog maar weinig hadden kunnen tonen eens aan het werk wilde zien.”

Experimenteerde hij niet te veel? Er konden maar weinig conclusies uit worden getrokken.

“Hij had weinig keuze, er volgen geen tien oefenmatchen meer om telkens maar twee, drie spelers te testen. Want tegen Engeland in maart moet er toch een basiselftal staan, denk ik. En er konden uit de match tegen Servië, nu ook geen topland,

best wel een paar individuele conclusies worden getrokken, vind ik.”

Zeg maar.

“Zeno Debast deed het goed als rechtsachter. Al denk ik toch dat voor Tedesco op die positie Castagne de eerste optie blijft.”

Olivier Deman aan de overkant?

“Is met zijn offensieve momenten duidelijk meer een wingback dan een fullback. Maar we hebben naast Theate extra opties nodig op links, in die zin vond ik Demans wedstrijd heel interessant.”

De prestatie van Al-Dakhil centraal achterin was ook hoopgevend, niet?

“Defensief straalt hij rust uit én hij is snel. Toch wel een straf verhaal: van de beloften van Standard via STVV naar Burnley FC en Rode Duivel. Hij is nog maar 21, hè.”

Hij moet volgens jou mee naar Duitsland in juni?

“Ik lijst liever nog niet op, maar als je consequent verjonging wil invoeren, lijkt me dat logisch. Net zoals ik Vermeeren zou meenemen. Ook woensdag toonde hij zich voor zijn achttiende heel volwassen, een metronoom eigenlijk. En hij is zó slim, ik zou die wel eens naast De Bruyne willen bezig zien.”

Zien we Vanaken nog terug bij de Duivels, denk je?

“Hij is intussen 31, als Tedesco voluit wil gaan voor de nieuwe generatie wordt het moeilijk voor Hans, denk ik. En de concurrentie op het middenveld is groot: Onana, Mangala, Tielemans, Vermeeren, Vranckx … Ook Keita, meer een breker, komt nog in aanmerking.”

Geef toch maar eens jouw 26 namen voor het EK 2024.

(…)

Ha, je zwijgt alweer als vermoord?

“Jaja, je hebt het over De Verraders, ik snap het. Vanavond de finale zonder mij want ik ben al een tijdje geleden vermoord door een verrader. Die er wellicht van uitging dat ik een competitief type ben, het spel vráágt om vooroordelen. Toch liever zo uit het programma vliegen dan aangeduid te worden door medebondgenoten als onbetrouwbaar, niet?”

Maar een betrouwbare selectie voor het het EK wil je niet geven?

“Nog veel te vroeg.”

En zien we zondag tegen Azerbeidzjan wel een betrouwbaar basiselftal?

“Grotendeels wel, al zal Tedesco bij een ruime voorsprong nog wel een paar zaken uitproberen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier