Na de hamburger, de T-shirt !

Eden Hazard kreeg het gisteren -en vandaag ook nog- zwaar te verduren op sociale media. Reden: Al tijdens de rust van de Champions League wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint-Germain wisselde hij van truitje met tegenstander Angel Di Maria.

Not done! vonden heel wat supporters en andere voetballiefhebbers. “Niet met de match bezig!”, was zowat de teneur die door de vele berichten heen te lezen viel.

We kregen inderdaad een déja vu. Herinner u het incident met de ‘hamburger’ bij de nationale ploeg. Hazard ging,  nadat hij in de tweede helft van een interland gewisseld werd, doodleuk een hamburger gaan eten aan een kraampje in het Koning Boudewijnstadion.

“Onprofessioneel!” klonk het ook toen en van toenmalig coach Georges Leekens kreeg hij een fikse uitbrander.

Of het nu zover zal komen is nog de vraag, belangrijker echter is de vraag: “Waarom doet hij dit?”

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Dat is Eden Hazard. Dat ligt gewoon in zijn karakter. Eden is gewoon zo nonchalant, bij dergelijke zaken staat hij geen minuut stil en zeker niet denkt hij iets verkeerd gedaan te hebben.

“Ik heb gedaan met spelen. Ik heb honger. Dus ga ik een hamburger eten. Angel Di maria vraagt mijn truitje? Waarom niet? Dan geef ik het hem toch.” Dat is volgens ons zowat de enige redenering die er in Hazards hoofd rondspookt bij dergelijke voorvallen.

Is daar iets verkeerds mee? Helemaal niet. Beter zouden we ons afvragen waarom hij al maanden niet meer op niveau is. Amuseert hij zich nog bij Chelsea? Of spelen er andere zaken. Wij denken dat het tijd is voor nieuwe lucht.

Hebben ze ook geen lekkere hamburgers in Bernabeu? (foto reuters)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier