Aimé Anthuenis: “AA Gent doet mee voor de titel”

Nog tien dagen en dan wordt met Standard-Antwerp play-off 1 op gang getrapt. Racing Genk start met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Ondanks de kleine kloof ziet ex-Genktrainer Aimé Anthuenis de Limburgers alsnog de titel uit handen te geven.

“Racing Genk begint oververdiend als leider aan de play-offs. Van augustus tot nu waren ze de regelmatigste ploeg van het land. Club Brugge, Anderlecht en ook Standard presteerden té wisselvallig. Toch zie ik Genk het nog bijzonder moeilijk krijgen voor de titel”, aldus onze huisanalist. “Bovendien doet, met uitzondering van Antwerp, iedereen nog mee voor de eerste plaats. Antwerp zal iets tekortkomen, maar wel scherprechter spelen in het titeldebat.”

“Racing Genk (32 punten) is met het vertrek van Pozuelo toch een heel belangrijke bepalende speler kwijt. Bovendien hebben vooral Standard (27 punten) en Anderlecht (26 punten) en hun kloof met de leider verkleind. AA Gent (25 punten) is de ploeg die het best op dreef is. Tijdens de wintermercato hebben ze met Kaminski en Sorloth sterk ingekocht. Aangevuld met enkele spelers, zoals Vadis Odjidja-Ofoe, die sterk bezig zijn, zijn ze dé ploeg in vorm. De Oost-Vlamingen doen nog mee voor de titel. De kloof met Genk is zeker nog bespeelbaar. Wie de titel zal halen, valt moeilijk te voorspellen. Speeldag 2 zal misschien Genk favoriet zijn, twee weken later een andere ploeg. Eén ding ben ik zeker: het beloven uiterst spannende play-offs te worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier