Aimé Anthuenis: “Bij winst Club is Genk zeker nog geen kampioen”

Na de 7e speeldag in play-off I blijft de kloof tussen leider Genk en Club 6 punten. Volgende week kan de kampioen al bekend worden met Club-Genk. “Als Club zondag wint, is de kampioen nog niet bekend”, aldus onze huisanalist Aimé Anthuenis.

“Het is uitkijken naar dé ultieme topper van volgende week. Club Brugge-Racing Genk. Club Brugge won afgelopen weekend verdiend in Gent, maar mocht ook Horvath en de inefficiënte Gent-spitsen dankbaar zijn. Racing Genk imponeerde dan weer opnieuw tegen Antwerp. Frivool, fris voetbal met veel diepgang. Op papier zouden de Limburgers volgende week moeten winnen, maar Club thuis kan altijd iets meer. Bovendien tonen ze de laatste weken telkens opnieuw veerkracht. Wint Club, dan zal de titelstrijd nog spannend worden. Pakt Genk 1 punt dan is het zo goed als kampioen. Ik verwacht voor deze topper geen hoogstaande match, maar wel veel inzet en duels op scherp van de snee.”

Bloemetje voor Union
“Over Anderlecht kunnen we kort zijn. Eén zwaluw maakt de lente niet. Bovendien was Standard ontzettend zwak. Aan inzet was er aan paars-witte kant geen gebrek tegen de Rouches maar kwaliteit is er te weinig. Opvallend bij de Rouches is hoe de sterkhouders van vorig jaar het nu laten afweten. Ik snap wel dat Preud’homme het hier moeilijk mee heeft. Carcela bijvoorbeeld is inzake puur talent misschien wel de beste in België, maar hij rendeert (zeker dit seizoen) te weinig. Betreffende Gent wil ik nog eens benadrukken dat de Oost-Vlamingen zeker niet slecht spelen deze play-offs. Gent is een heel goede ploeg, maar tot aan de zestienmeter. Had Thorup de beker gewonnen was alles peis en vree maar nu is de kans groot dat ze geen Europees voetbal halen. De kans bestaat dat hij hiervoor de prijs moet betalen. Al blijf ik er bij dat hij een goede coach is. Ten slotte wil ik ook nog een bloemetje gooien richting Union. Knap om te zien hoe sterk ze iedere week spelen. En bovendien met fris en vooral aantrekkelijk voetbal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier