Sportjournalist Christian Vandenabeele geeft tips om een oersterke voetballer te worden

Zopas verscheen de herwerkte versie van het boek ‘Zo word je een oersterke voetballer’. Ambitieuze voetballers leren er wat hun levensstijl kan betekenen voor hun voetbalkwaliteiten.

‘Zo word je een oersterke voetballer’ is geschreven door sportjournalist Christian Vandenabeele en osteopaat Thomas D’havé die onder meer bij Ajax en West Ham United zijn sporen verdiende. “Het is een boek met levensstijltips om beter te presteren en minder geblesseerd te zijn”, vertel Christian. “Er is grote nood aan dit unieke boek, omdat we enerzijds in een maatschappij leven met almaar meer afleidingsprikkels en gewoontes die onze belastbaarheid ondermijnen en er anderzijds in het voetbal almaar hogere eisen aan lichaam en geest gesteld worden.We vertellen wat je in al die uren buiten de club kunt doen om je prestatievermogen en je blessurebestendigheid te optimaliseren. We beschrijven een nieuw domein in de sport: levensstijl als medicijn en als prestatiebevorderende factor.”

Inspireren en begeleiden

“Het boek bevat 18 tips in 18 hoofdstukken, maar het is niet louter een doe-boek. We kozen ervoor om de tips wetenschappelijk te onderbouwen. Op die manier kan elke voetballer de kracht ervan begrijpen en de tips spontaan beginnen toepassen. Dit is een boek om te lezen en te herlezen. Dat geldt ook voor de entourage van de speler, die de speler mee wil inspireren en begeleiden om zijn levensstijl aan te passen. We zijn ondertussen aan de zevende druk toe en de editie werd volledig herzien. Zo is er nu ook een extra hoofdstuk voor vrouwen die voetballen.” (VVHR)

‘Zo word je een oersterke voetballer’ is uitgegeven bij Willems Uitgevers en ligt nu in de boekhandel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier